Wat is een vinyl vloer?

De vinyl vloer is al populair sinds de jaren 60. De gunstige prijs en de grote verscheidenheid aan kleuren en dessins zorgen ervoor dat ook vandaag de dag nog vaak voor vinyl wordt gekozen. In dit artikel van Van der Weck Vloeren vertellen we u alles over vinyl voor op de vloer. Lees verder!

Wat is vinyl?

Vinyl is een kunststof vloer gemaakt van Polyvinylchloride (pvc). Doordat er nog diverse andere stoffen aan het pvc zijn toegevoegd, is vinyl zeer soepel. De basislaag van vinyl is hierdoor zacht en verend. Het materiaal is ook watervast en dus geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, het toilet en de keuken. Hierdoor is het een vloer die u overal in huis kunt laten leggen.

3 voordelen van vinyl vloeren:

1. Relatief goedkoop
Vergeleken met andere vloeren is vinyl erg goedkoop. De prijs van vinyl varieert op basis van de dikte, slijtvastheid en hoe goed de vloer isoleert. Doordat vinyl snel te leggen is, vallen ook de installatiekosten mee.

2. Eenvoudig in onderhoud
Een vloer van vinyl is eenvoudig in onderhoud. Behalve waterbestendig is dit materiaal ook vetafstotend. Hierdoor zijn ze eenvoudig schoon te maken met een dweil. Eventueel kunt u uw vinyl vloer af en toe boenen met een speciaal product.

3. Verkrijgbaar in vele kleuren en dessins
Wat ook een groot voordeel is, is dat de vinyl vloer in vele dessins en kleuren verkrijgbaar is. U kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Vinylvoeren zijn er met levensechte prints van houten en stenen vloeren. Maar ze zijn er ook in effen kleuren en in creatieve fantasiedessins. Leuk voor de kinderkamer of bij een moderne inrichting!

Let bij het kopen van een vinylvloer goed op de kwaliteit

Vinyl vloeren zijn relatief goedkoop, maar er zijn wel verschillende prijsklassen. De prijs is namelijk gebaseerd op de kwaliteit. Bedenk daarom voor het kopen goed waar u de vloer wilt leggen. Is dit in de slaapkaper? In dat geval is praktisch elke kwaliteit goed. Komt de vloer op een plek met veel verkeer te liggen? Dan is het verstandig om voor een hogere kwaliteit te gaan met een slijtvaste toplaag en eventueel een betere geluidsisolatie. Hier kunnen wij u uiteraard uitstekend over adviseren.

Meer weten over de vinyl vloer?

Benieuwd naar wat er allemaal te koop is op het gebied van vinyl vloeren? Bezoek dan onze showroom en bekijk onze uitgebreide collectie. Voor meer informatie kunt u ons ook bellen op 033-2584727 en e-mailen via info@vanderweckvloeren.nl.