Confectie

Confectie gordijn

Confectie bepaalt het totaalplaatje van je gordijn en de gehele ruimte waarin het gordijn hangt. Er zijn verschillende manieren om gordijnen te plooien. De plooi bepaalt, naast de lichtdoorlatendheid, ook hoe een gordijn valt. Bij vitrage- en inbetween-stoffen geldt dat, naarmate er meer stof in een gordijn wordt verwerkt, het gordijn minder licht en zicht doorlaat. Daarnaast bekijken we altijd per stof wat de beste confectie wijze is en hoe het dan gaat vallen.

Enkele plooi
Een enkele plooit zorgt voor een minimale plooivorming voor het raam en daarmee voor het kleinste pakket aan de zijkant als de gordijnen geopend zijn.

Een enkele plooi kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het dessin van een kinderkamergordijn komt soms beter tot zijn recht komt met een enkele plooi.

Dubbele plooi
Een dubbele plooi ook wel vlinderplooi genoemd, kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien. Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt. Gordijnen met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam.

Enkele retour plooi
Bij een retourplooi wordt in het midden van de tussenruimte aan de achterkant een extra plooi aangebracht. Hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren.

Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte. De golfbeweging van deze plooi is dieper dan bij een enkele plooi.

Wave-plooi
Een wave-plooi is zeer geschikt voor stugge gordijnen en vormt de bais voor een strak gordijn.

Wave is een combinatie van runners die d.m.v. koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn en Wave band dat als een breed plooiband aan de bovenkant van het gordijn wordt gestikt. Voor een juiste werking moeten hier ook de speciale Wave haakjes worden toegepast.

Zeilringen
Met een roede en ringen kun je van landelijk tot strak modern voor een perfect vallend geconfectioneerd gordijn kiezen. De ingestanste ringen worden gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn.

Alle ringen zijn gemaakt van roestvrij staal zodat er geen roestvorming ontstaat na het wassen. Het ringengordijn kan eenvoudig en met weinig ruimte naar de zijkant worden geschoven.

Bezoek onze showroom!

Wilt u direct meer informatie of de mogelijkheden weten? Vrijblijvende offerte ontvangen of een deskundig advies op maat? Maak dan eenvoudig online een afspraak. We zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Gordijnen die precies goed in de plooi vallen

Mooi op maat gemaakte gordijnen in de woonkamer of slaapkamer is ontzettend belangrijk. En dat weten wij bij Van der Weck vloeren maar al te goed. Wij maken ze dan ook precies op maat, passen in elk interieur waar ze komen te hangen.