Marmoleum vloer

De marmoleum vloer in uw woning

De marmoleum vloer wint aan populariteit en is al in vele woningen en panden terug te zien.
Ook bij Van Der Weck Vloeren verkopen wij prachtige marmoleum vloeren. Maar wat is een marmoleum vloer precies? Tot hoeverre verschilt zij van een linoleum vloer? En wat kan deze vloer aan uw woning toevoegen? Wij vertellen u hier graag meer over!

Natuurlijk en duurzaam product
Op zoek naar een natuurproduct? Marmoleum® is gemaakt van lijnzaadolie, kurk, hars en jute. Het is een ijzersterk en slijtvast natuurproduct dat tientallen jaren meegaat. Deze CO2-neutraal geproduceerde vloer is één van de meest duurzame vloeren die er bestaan. Kies je voor deze vloer dan heb je een biologisch afbreekbare vloer met een minimale impact op het milieu.

Diverse toepassingen
Marmoleum® is geschikt voor in woonhuizen, maar ook bij professionele toepassingen zoals het kantoor, scholen en hotels. De vloer staat voor kracht, hygiëne, veelzijdigheid, duurzaamheid en intensief gebruik, zoals in ziekenhuizen. De vloer is glad, makkelijk te onderhouden, hygiënische en geschikt voor vloerverwarming, ook voor bij jou in huis. Wil je Marmoleum® over je huidige vloer? Laat je ondervloer altijd egaliseren.

Spelen met Marmoleum®
Je vloer mag wel opvallen. Marmoleum® is er niet alleen in enorm veel effen kleuren, maar ook in multicolor en zelfs in dessins of met een houtpatroon. Met de juiste ondervloer dempt deze vloer ook nog eens geluid. Dat is natuurlijk prettig in een appartementengebouw, bij je op kantoor, maar ook met trappelende kindervoetjes of huisdieren thuis. Wist je dat Marmoleum® ook goed op een trap kan?

Bezoek onze showroom!

Wilt u direct meer informatie of de mogelijkheden weten? Vrijblijvende offerte ontvangen of een deskundig advies op maat? Maak dan eenvoudig online een afspraak. We zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Wat is een marmoleum vloer?

De marmoleum vloer is kort gezegd een linoleum. Echter is linoleum de verzamelnaam van een bepaalde soort vloerbedekking. Marmoleum is de merknaam van de producent Forbo. De vloer bestaat voor 97% uit natuurlijke grondstoffen, waarvan 72% hernieuwbaar is en 43% is gerecycled. In de productie van deze vloeren wordt lijnzaadolie als hoofdingrediënt gebruikt, welke afstamt van de vlasplant. Het houtmeel komt voort uit gecontroleerde houtkap en de rug van de vloer bestaat uit jute. De marmoleum vloer staat bekend als een duurzame vloer, waar wij nader op in zullen gaan.

Toplaag van de vloer

De toplaag van de vloer is zeer van belang, daar deze altijd hygiënisch en slijtvast dient te zijn. De marmoleum vloer bestaat altijd uit een Topshield2, wat een UV-geharde toplaag omvat. Door de Topshield2 toplaag is de vloer beschermd tegen intensief gebruik. Wanneer de vloer in een ruimte ligt waar veel mensen komen, zoals scholen en ziekenhuizen, is dit zeer handig. De toplaag van een linoleum vloer verschilt per merk, waardoor het raadzaam is goed te vergelijken tussen diverse merken en uw wensen.

Duurzame vloeren

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij zowel marmoleum- als linoleum vloeren. Zo wordt marmoleum CO2 neutraal geproduceerd. Er wordt gebruik gemaakt van de meest moderne technieken, waardoor de productie enkel een minimale impact op het milieu heeft.
Linoleum vloeren worden tevens op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd. De verschillen in marmoleum vloeren en linoleum vloeren zijn voornamelijk technisch. Daarbij worden beide vloeren op een andere wijze geïnstalleerd.

Kies ook voor een marmoleum vloer!

Heeft u interesse in een marmoleum vloer voor uw woning of pand? Bij Van Der Weck vloeren hebben wij de mooiste vloeren in het assortiment. Bent u benieuwd welke vloer het beste bij uw ruimte past? Neem dan eens contact op met onze adviseur en vraag om meer informatie! Wij helpen u graag bij de keuze voor uw marmoleum vloer!