Zonwering in de nazomer

Nieuw seizoen, nieuwe voordelen

Terwijl we nog volop genieten van de zomer, staat september straks voor de deur. Het genieten van een fijne nazomer kan daarmee weer beginnen. Zodra het jaar deze kant op gaat, verdwijnt vaak de associatie met zonwering. Toch heeft zonwering ook richting het najaar enkele voordelen waar je misschien niet meteen bij stilstaat. Goed om in het zonnetje over na te denken straks. Lees er snel meer over in dit blog!

Minder inkijk

Wanneer de dagen langzaam steeds korter worden, is het ‘s avonds steeds iets eerder donker. En zodra het buiten donker is, ontstaat er automatisch meer inkijk in uw huis. Met de juiste zonwering beperkt u in de avonduren de inkijk in uw huis en daarmee vergroot u de privacy van u en uw gezin. Een ander groot voordeel is dat zonwering tegelijkertijd ervoor zorgt dat u zelf nog wel gewoon naar buiten kunt kijken.

Controle over de lichtinval

Omdat de zon eerder ondergaat, staat de zon lager dan nu in de zomer. Dat kan in uw woning voor een vervelende lichtinval zorgen. Dit kan vervelend in uw ogen schijnen of op uw beeldscherm. Niet prettig als u thuis aan het werk bent of een film of serie aan het kijken bent. Met zonwering lost u dit probleem straks makkelijk op.

Hou de warmte in huis

In de nazomer gaan vooral ‘s avonds de temperaturen weer snel omlaag. Met zonwering houdt u de warmte lekker in huis door de luchtbuffer die tussen het raam en de zonwering in zit. Hou de zonwering, vooral later in het najaar, zeker ‘s nachts goed dicht om de warmte zo veel mogelijk binnen te houden.

Extra tips

Wilt u weten welke zonwering voor uw woning geschikt is voor de nazomer en verder? Neem gerust contact op met Van der Weck Vloeren voor vrijblijvend advies! U kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site, telefonisch via 033-2584727 of door een mail te sturen naar info@vanderweckvloeren.nl.