Welke vloerstijl past bij mij?

Ontdek welke vloerstijl bij u past

Bij Van der Weck Vloeren kunt u terecht voor een groot assortiment vloeren in een prachtige vloerstijl. De keuze is reuze! Maar dan komt u ook voor een probleem te staan. Hoe weet u nu welke vloerstijl het beste bij u en uw interieur past? Geen zorgen, wij geven in dit blog een korte introductie voor elke vloersoort. Hopelijk kunnen we u op die manier inspireren, en weet u welke vloer voor uw woning (of bedrijfspand) geschikt is. Heeft u nog verdere vragen, of wilt u persoonlijk advies en hulp van onze expert? Neem gerust contact met ons op.

Parket

Parket is eigenlijk een verzamelnaam voor alle verschillende houtsoorten die als massieve houten vloer kunnen bestaan. Elke houtsoort heeft een unieke kleur en tekening. Parket geeft uw woning een prachtige klassieke uitstraling, en ziet er bovendien mooi natuurlijk uit. Waar donker parket het beste past bij een traditionele inrichting, is licht parket juist erg mooi in een modern interieur.

Laminaat

Laminaat lijkt op parket, maar het is eigenlijk een heel andere vloersoort. Het zijn meerdere lagen planken waarop een decoratieve toplaag gelegd zijn. Dit is vaak een reproductie van een parketvloer. De voordelen van laminaat zijn dat het een stuk goedkoper is, en dat het beter bestand is tegen vlekken en beschadigingen.

Pvc vloeren

Pvc is de afkorting van ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor verschillende producten, en dus ook vloeren. Pvc vloeren zijn ontzettend slijtvast en kunnen heel goed tegen een stootje. Ook zijn het hygiënische vloeren die makkelijk schoon te houden zijn. Een pvc vloer kan in heel veel designs gelegd worden, waaronder een houtmotief maar een motief van natuursteen tegels of een betonlook is ook mogelijk.

Vinyl vloeren

Net als de pvc vloeren is ook een vinyl vloer gemaakt van pvc. Daardoor is het, net als pvc, in veel stijlen verkrijgbaar. Dat zorgt vaak voor verwarring. Toch zijn er een aantal verschillen. De onderste laag van vinyl is zachter dan pvc. Daardoor is vinyl soepeler, maar is pvc sterker. Ook zorgt dit ervoor dat vinyl iets gevoeliger is voor beschadigingen. U kunt uit een brede rol vinyl de volledige oppervlakte van een ruimte in een keer uitsnijden. Over het algemeen is vinyl wat voordeliger dan pvc.

Tapijt

De echte klassieker is weer helemaal terug van weggeweest: tapijt! Vooral in slaapkamers kiezen steeds meer mensen er weer voor om tapijt te leggen. Het voelt heerlijk comfortabel aan aan de voeten en is lekker warm. Bovendien geeft het de ruimte een knusse en gezellige uitstraling. Daarbij werkt het geluiddempend. Tapijt is in heel veel verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar. In ons assortiment vindt u ongetwijfeld het tapijt dat perfect bij uw inrichting past.

Uw ideale vloer van Van der Weck Vloeren

Al deze vloerstijlen vindt u in het ruime assortiment van Van der Weck Vloeren. Wilt u meer weten over ons aanbod of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een vloerbedekking die bij uw interieur past? Neem gerust contact op via het formulier hier op de site, bel 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl.