Welke vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming?

Profiteer ook van vloerverwarming

Heeft u behoefte aan vloerverwarming? Welke vloeren zijn hiervoor dan geschikt? Van der Weck Vloeren legt het u graag uit. Waar u sowieso rekening mee moet houden, is de werking van vloerverwarming. Deze circuleert namelijk in de ruimte boven uw vloer. Het is dus van groot van belang dat uw vloerbedekking deze warmte goed doorlaat. Lees verder om te achterhalen welke vloeren perfect samengaan met vloerverwarming.

Hoe wordt bepaald of een vloerbedekking geschikt is?

Omdat vloerverwarming warmte vanuit de grond de te verwarmen ruimte instuurt, is het belangrijk dat de vloer deze warmte prima geleidt. Om te achterhalen of een vloerbedekking geschikt is voor vloerverwarming, wordt daarom de warmteweerstand (de R-waarde) ervan gecontroleerd. Kiest u niet voor vloerverwarming? Dan is het aan te raden een vloer te kiezen met een hoge warmteweerstand. In dat geval functioneert de vloer namelijk als isolatiemateriaal. De kou die uit de grond, de kelder of een kruipruimte komt, wordt door deze vloer dan optimaal tegengehouden. Zo wordt uw woning niet ongewenst koud en hoeft u minder energie te stoken om uw woning warm te krijgen. Hierdoor bespaart u energie en enorm veel kosten.

Verwarm uw huis met vloerverwarming

Kiest u wel voor vloerverwarming? Dan wilt u juist dat de warmte onder uw vloer optimaal doorgelaten wordt. De warmteweerstand van uw vloer moet daarom juist zo laag mogelijk zijn. We hebben het dan over een R-waarde gelijk aan of kleiner dan 0.1 m² K/W. Gietvloeren, betonvloeren en keramische vloeren hebben een erg lage warmteweerstand. Maar ook ons dunne tapijt en speciale laminaat, pvc, vinyl en parket kan prima onder vloerverwarming gelegd worden. Omdat vloerverwarming heel energiezuinig werkt, bent u ook mét vloerverwarming erg voordelig uit. Maak een afspraak met ons om meer te weten te komen over de voordelen, toepassingsmogelijkheden en kosten.

Kies voor deze vloeren en vloerverwarming

De volgende vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming:

  • Gietvloeren
  • Betonvloeren
  • Keramische vloeren
  • Vloeren van natuursteen
  • Laminaat en houten vloeren

Maar dat betekent niet dat tapijt of pvc niet geschikt is voor vloerverwarming. Zolang u zich in uw zoektocht naar uw ideale vloer laat begeleiden door onze specialist, profiteert u straks gegarandeerd van een mooie vloer die de warmte in uw huis optimaal verspreidt.

Stap over op vloerverwarming

Wenst u te kiezen voor een vloer die geschikt is voor vloerverwarming? Neem dan contact met ons op. U bereikt Van der Weck Vloeren door te bellen naar 033-2584727 of stuur een e-mail naar info@vanderweckvloeren.nl. Wij helpen u graag aan een vloer waarmee u optimaal kunt profiteren van vloerverwarming!