Welke raamdecoratie kiezen in een nieuwbouwhuis?

Tips voor het vinden van de ideale raamdecoratie

Heeft u een nieuwbouwhuis gekocht? Dat is natuurlijk altijd zowel leuk als spannend tegelijk. Dan heeft u wellicht al veel gedroomd of gefantaseerd over de inrichting van uw nieuwe woning. Waar zet u de bank neer? Waar komt de eettafel? En welke vloer legt u in het huis? En natuurlijk: welke raamdecoratie past in uw interieur en de sfeer van uw nieuwbouwhuis? Dat laatste is een aandachtspunt dat veel mensen nog wel eens willen vergeten. Terwijl het wel een grote sfeerbepaler is. Wij geven u hier een aantal handige tips aan de hand waarvan u de perfecte raamdecoratie voor uw nieuwbouwhuis kunt vinden.

Sfeer en stijl bepalen

Heeft u al nagedacht over de interieurstijl voor uw nieuwbouwhuis? Het is natuurlijk fraai om hierop uw raamdecoratie af te stemmen. Dus kiest u bijvoorbeeld voor een landelijke sfeer in uw interieur, dan mag die sfeer ook terugkomen in uw raamdecoratie. Bij ‘landelijk’ sluiten bijvoorbeeld houten jaloezieën of lange gordijnen van een dik materiaal heel goed aan. Stem hierbij ook de kleuren goed op elkaar af. Diepe, warme kleuren maken uw woning of woonkamer zeer sfeervol. En u maakt het extra ruimtelijk door het gebruik van lichte tinten.

Neem de ruimte goed in u op

Hoe ziet uw nieuwbouwhuis er feitelijk uit? De vorm en omvang van de vertrekken zijn zeer bepalend. Neem dus alle ruimtes goed in u op. Is het in een bepaalde, wat kleinere, kamer beter om te kiezen voor compacte raamdecoratie? Of zijn de ramen zeer groot, waardoor u echt lekker kunt uitpakken voor iets heel moois? De ramen goed opmeten is ons advies om het perfecte formaat van de raamdecoratie te vinden. Hebben de ramen een lastig formaat waarvoor geen standaard decoratie voorhanden is? Dan is maatwerk raamdecoratie voor uw nieuwbouwhuis de enige oplossing.

Transparante of verduisterende raamdecoratie

Houdt u van licht of van donker? En waarvoor gebruikt u de raamdecoratie voornamelijk? Gebruikt u het voor privacy en houdt u uw woning toch graag lekker licht? Dan is een transparante of semitransparante stof erg prettig. In de slaapkamer wordt meestal gekozen voor verduisterende decoratie voor de ramen. Een combinatie van licht en verduisterend is ook mogelijk in de vorm van vitrage met verduisterende gordijnen.

Hoe valt het licht?

Hoe komt het licht in uw nieuwe huis? Met het gebruik van gordijnen kunt u niet veel regelen. Maar met bijvoorbeeld jaloezieën of duo rolgordijnen kunt u de lichtinval een beetje sturen. Dat kan zeer sfeervol zijn. Zo zijn er onder andere ‘top-down-bottom-up’ plisségordijnen die u aan de bovenkant en aan de onderkant kunt verstellen. Zo kunt u bij veel zonlicht toch genieten van lekker veel licht in huis, zonder dat u er direct hinder van hoeft te ondervinden

Meer informatie?

Wij hopen dat u met dit artikel geïnspireerd bent geraakt om goed na te denken over de raamdecoratie voor uw nieuwbouwhuis. Wij adviseren u er graag over, zodat u voor de lange(re) termijn de juiste keuze kunt maken. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van raamdecoratie? Maak dan online een afspraak. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken via 033-2584727 of mailen via info@vanderweckvloeren.nl.