Welke kleur gordijnen?

Suggesties voor het voor het vinden van de perfecte kleur gordijnen

Gordijnen geven sfeer in een kamer. Ze houden zonlicht tegen, bieden u privacy en ze zijn een decoratief element dat aansluit op de rest van uw woninginrichting. Maar als u nieuwe gordijnen nodig hebt; hoe kiest u dan de juiste kleur gordijnen die passen in uw interieur? Wij weten dat dat niet voor iedereen even makkelijk is. Daarom geven we u hier enkele handige suggesties om de perfecte kleur gordijnen te vinden die passen in uw interieur en aansluiten bij uw persoonlijke smaak.

Neutrale kleuren

Met tijdloze kleuren voor uw gordijnen kunt u alle kanten op. Neutrale kleuren zoals wit, crème, beige of grijs passen goed bij verschillende interieurstijlen en geven een gevoel van rust aan een ruimte. Neutraal gekleurde gordijnen zijn gemakkelijk te combineren met andere kleurelementen in een kamer, zoals meubels en accessoires.

Ton-sur-ton gordijnen

Kiest u graag voor elegantie? Voor een subtiele en elegante uitstraling kunt u kiezen voor gordijnen die dezelfde kleur hebben als de muren, maar dan in een iets lichtere of donkerder tint. Dat geeft een harmonieus effect, omdat de gordijnen zo naadloos in de achtergrond opgaan. Dit werkt vooral heel goed in wat kleinere ruimtes, waar deze ton-sur-ton gordijnen de illusie geven dat de ruimte groter lijkt dan deze in werkelijkheid is.

Contrasterende kleuren

Voor wat meer drama en visuele impact, kunt u kiezen voor gordijnen in een contrasterende kleur ten opzichte van de muren. Heeft u bijvoorbeeld muren in een neutrale kleur? Dan geeft een levendige tint, zoals diepblauw, smaragdgroen of bordeauxrood, een opvallend accent. Het geeft diepte en karakter aan de ruimte en trekt de aandacht naar de ramen.

Patronen en textuur

Met gordijnen op basis van patronen en texturen kunt u een kamer verlevendigen. Kies dan een subtiel patroon, zoals strepen, bloemen of geometrische vormen. Ook de textuur, zoals linnen, zijde of fluweel, kunnen een gevoel van luxe en warmte toevoegen aan een kamer.

Functie van de gordijnen

Uiteraard is de functie van de gordijnen belangrijk bij het kiezen voor de kleur. Zo kunt u in de slaapkamer gordijnen kiezen die donkerder zijn om het binnendringen van licht te verminderen voor een goede nachtrust. In een studeer- of werkkamer kunt u juist gordijnen kiezen die meer licht doorlaten om een heldere en inspirerende ruimte te creëren.

Kom kijken en laat u adviseren

Wij hopen dat onze suggesties u al een beetje op het spoor zetten van hoe en waar u naar nieuwe gordijnen in de juiste kleur kunt kijken. Uiteindelijk is het een persoonlijke beslissing die u moet nemen. Wij kunnen u hierbij uiteraard wel van advies voorzien en wellicht hebben wij ze ook voor u op voorraad. Kom dus gerust langs in onze showroom! Wilt u direct meer informatie? Een vrijblijvende offerte ontvangen of een deskundig advies op maat? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website. U kunt ook bellen naar 033-2584727 of ons een mail sturen via info@vanderweckvloeren.nl.