Weetjes over de duurzame linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

Heeft u net een nieuw huis of wilt u een nieuwe vloer in uw huis? Lees dan dit blog, misschien is een linoleum vloer wel iets voor u! Linoleum is de verzamelnaam van allerlei soorten vloeren. Wij verkopen een Nederlands merk linoleum vloer, namelijk de marmoleum vloer. Deze vloer is van het merk Forbo. De vloer wordt in Nederland gemaakt, onder andere in Assendelft. De linoleum vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten. Meer weten over de linoleum vloer? Lees dan snel verder!

Over onze marmoleum vloer

De marmoleum vloer bij ons bestaat voor 97% uit hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen. Een marmoleum vloer wordt Co2 neutraal geproduceerd met de modernste technieken. Die technieken zijn zo gebouwd, dat ze zo min mogelijk schadelijke impact hebben op het milieu. In de productie van de marmoleum vloeren wordt lijnzaadolie als hoofdingrediënt gebruikt. Erg duurzaam dus! Het verschil tussen linoleum en marmoleum zit voornamelijk in de technische kant van de vloeren en de installatie van beide vloeren.

Voordelen linoleum vloer

Linoleum vloeren hebben veel voordelen. Ze zijn niet alleen duurzaam, een linoleum vloer past in elk huis of bedrijfspand. De vloer kunt u gemakkelijk stofvrij houden. Het is verstandig om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, maar gewoon met de stofzuiger de vloer stofvrij te houden. Maar, linoleum vloeren hebben nog meer voordelen. Van der Weck Vloeren zet de voordelen voor u op een rij:

  • Zeer sterke vloer
  • Niet gevoelig voor geluid en trillingen
  • Hygiënisch en makkelijk schoon te houden
  • Erg kleurvast
  • Bestand tegen zware meubels

Plaatsen van een linoleum vloer

Eerst moet de ondergrond geëgaliseerd worden. Daarna worden de linoleum vloeren in stroken of tegels op de ondergrond gelijmd. De naden worden aan elkaar gelast. Het afwerken van de naden is zeer belangrijk, als dat niet goed gebeurt blijft er vocht zitten. Dit zorgt ervoor dat de vloer los gaat zitten of zelfs begint te rotten. Dit wilt u natuurlijk niet hebben! Schakel daarom de hulp in van experts. Vraag de specialisten bij Van der Weck Vloeren, wij helpen u graag!

Vraag advies aan onze specialisten!

Bent u overtuigd en wilt u graag een linoleum vloer? Als u kiest voor een marmoleum vloer van Van der Weck Vloeren, heeft u binnenkort een prachtige en duurzame vloer in uw huis of bedrijfspand! Wilt u meer weten? Dat kan! U kunt informatie aanvragen door het contactformulier op onze website in te vullen. U kunt ook bellen naar 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl. Kies voor een duurzame linoleum vloer van Van der Weck Vloeren!