Wat zijn shutters? En hoe past u ze toe in uw woning?

Kies voor shutters

Wilt u uw woonkamer of slaapkamer verrijken met nieuwe raamdecoratie? En wilt u iets bijzonders voor uw ramen hangen? Kies dan voor shutters! Bij Van Der Weck Vloeren vindt u naast vloeren ook een groot assortiment met raamdecoratie. Denk aan gordijnen, plissés, duettes, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën en natuurlijk shutters. Met shutters brengt u veel sfeer in uw woning en ze zijn ook nog heel praktisch. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van shutters? Lees dan dit blog! Hierin geven wij u meer informatie over shutters, vertellen wij u over de verschillende soorten shutters die verkrijgbaar zijn en geven wij u tips over hoe u de shutters het best kunt toepassen.

Waarom shutters?

Shutters worden ook wel binnenluiken of klapluiken genoemd. Shutters hebben verstelbare lamellen waarmee u heel gemakkelijk het binnenkomende zonlicht kunt reguleren. Ze houden het zonlicht (indien nodig) tegen en zorgen voor meer privacy in huis. Shutters zijn meestal gemaakt van hout, wat voor een bijzondere authentieke uitstraling hoort. Ze staan prachtig in vrijwel ieder interieur en worden daarom ook steeds populairder in Nederland. Shutters zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn sfeervolle, praktische en authentieke raamdecoratie die bij vrijwel ieder raam kan worden toegepast.

Verschillende soorten shutters

Zoals gezegd kunnen shutters bij vrijwel ieder type raam worden toegepast. Er bestaan daarom ook heel veel verschillende soorten shutters. Bij Van Der Weck zijn deze soorten shutters bijvoorbeeld verkrijgbaar:

  • Standaard shutters
  • Shutters met een vouwrailsysteem
  • Dakraam shutters
  • Shutters voor een draai-kiepraam
  • Shutters met een schuifrail systeem
  • Specials

Lees verder om te ontdekken welk type shutters het best bij uw raam past. Inspiratie nodig? Kom dan gerust langs bij onze showroom in Amersfoort en ontdek alle mogelijkheden!

Het toepassen van shutters

Welk type shutters kunt u het best toepassen bij uw raam? Om dat te ontdekken kunt u het best langsgaan bij een specialist in shutters zoals Van Der Weck. Heeft u bijvoorbeeld een ruimte met een zeer grote raampartij of heeft u openslaande deuren? Dan kunt u het best kiezen voor een vouwrailsysteem of schuifrail systeem. Heeft u een raam met een bijzondere vorm? Geen probleem! Shutters zijn ook beschikbaar voor ramen met een ronde, vierkante, driehoekige of trapeziumvorm. Ook voor beweegbare ramen zijn er oplossingen, bijvoorbeeld voor een draai-kiepraam of een dakraam. Kortom, op het gebied van shutters zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Neem contact op of kom langs in onze showroom

Heeft u behoefte aan meer tips voor het toepassen van shutters in uw woning? Of wilt u meer te weten komen over de design mogelijkheden van shutters? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 033-2584727 of te mailen via info@vanderweckvloeren.nl. Waar wilt u uw nieuwe shutters laten plaatsen?