Wat zijn baleinen vouwgordijnen?

Baleinen vouwgordijnen voor elk interieur

Met baleinen vouwgordijnen kunt u alle kanten op. Van transparant tot verduisterend en van uni tot bedrukt. Als u niet van strak hangende gordijnen houdt, zijn vouwgordijnen een sfeervol alternatief. Door het stofgebruik vallen deze namelijk soepeler en speelser dan bijvoorbeeld rolgordijnen. Of u nu een klassiek of modern interieur heeft, vouwgordijnen staan er altijd mooi bij. Maar wat zijn baleinen vouwgordijnen eigenlijk? Van der Weck Vloeren vertelt het u graag. Lees snel verder en ontdek het.

Baleinen vouwgordijnen, wat zijn dat?

Baleinen zijn staafjes of latjes die aan de onderkant van een vouwgordijn worden geplaatst. Hierdoor wordt het gordijn verzwaard en hangt het mooi strak. Baleinen kunnen vouwgordijnen ook verdelen in verschillende segmenten oftewel vlakken. In de stof wordt dan een ingestikte tunnel gemaakt om dit effect te creëren. De gordijnen vallen daardoor soepel en speels. De baleinen kunnen aan de kamerzijde of aan de raamkant worden gemaakt. Baleinen aan de raamkant komen vaak voor bij effen stoffen of een verticale streep. Baleinen aan de kamerkant worden voornamelijk toegepast bij stoffen met een patroon. Zo loopt het patroon goed door. Baleinen vouwgordijnen kunnen gevoerd worden. Deze gevoerde variant geeft een luxueuze uitstraling, verbetert de akoestiek, is geluiddempend en verduisterend.

Waarom kiezen voor vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn geschikt voor elke ruimte in uw huis en passen in elk interieur. U kunt er warmte en zonlicht mee tegenhouden of juist toelaten. De keus is aan u. De voordelen van deze gordijnen zijn:

  • Voor elke stijl: grote keus in kleuren, motieven, stoffen en transparantie.
  • Uitstekend te combineren, bijvoorbeeld met voiles of gordijnen.
  • Zonwerend en isolerend.

Inmeten, ophangen en adviseren

U wilt toch ook dat uw nieuwe baleinen vouwgordijnen perfect hangen? Laat daarom Van der Weck Vloeren uw gordijnen komen inmeten. Ook het ophangen nemen we u uit handen. En als u dat wilt, kunnen wij u adviseren bij het kiezen van de juiste stof, bijvoorbeeld wanneer u vouwgordijnen wenst te combineren met gewone gordijnen. Wij ontzorgen u graag volledig. Bespreek gewoon uw wensen met ons.

Bezoek onze showroom

Bent u benieuwd naar onze baleinen vouwgordijnen en andere decoratie? Bezoek dan onze showroom. Wilt u eerst meer informatie over de mogelijkheden, een vrijblijvende offerte ontvangen of deskundig advies op maat? Maak dan eenvoudig online een afspraak, bel ons op 033-2584727 of mail ons via info@vanderweckvloeren.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.