Wat is vitrage?

Voor- en nadelen van vitrage

Met vitrage bedoelen we de dunne bijna transparante gordijnen. Ze zijn sfeervol, licht- en luchtdoorlatend en in allerlei kleuren en motieven verkrijgbaar. Met vitrage geeft u uw ramen een gezellig en aangekleed uiterlijk, terwijl u nog steeds probleemloos naar buiten kunt kijken. Andersom is het vanaf buiten veel lastiger om naar binnen te kijken, zo creëert u behalve beslotenheid ook extra privacy. In dit blog vertellen wij u alles over de voor- en nadelen van vitrage.

Sfeervol, licht en luchtdoorlatend

Vitrage is licht en luchtig, zowel qua uitstraling als eigenschappen. Met vitrage zien uw ramen er aangekleed uit en zorgt u voor meer sfeer en gezelligheid in huis. Een extra voordeel is dat u vanuit uw huis gewoon naar buiten kunt kijken, terwijl dat van buitenaf naar binnen niet het geval is. Zo vergroot vitrage ook nog eens de privacy. En doordat ze ook luchtdoorlatend zijn, kunt u gewoon een raam openzetten zonder dat u uw privacy verliest. Ook muggen komen moeilijker binnen met vitrage voor de ramen. Of u nu een modern, klassiek, vintage of landelijk interieur heeft, met vitrage creëert u een sfeervolle en gezellige uitstraling die uw woonkamer helemaal afmaakt.

Nadelen van vitrage

Een nadeel van vitrage is dat ze, doordat ze zo fijntjes zijn, niet heel sterk zijn. U moet er dus niet te ruw mee omgaan. Daarnaast is de lichtdoorlatendheid in sommige gevallen een nadeel. Zo heeft u met enkel vitrage ’s avonds minder privacy omdat mensen vanaf de straat de schaduwen zien als u het licht aan heeft. Ook kunnen ze in de zomer teveel licht en warmte doorlaten. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen met overgordijnen.

Vitrage met overgordijnen, een droomcombinatie

Vitrage wordt vaak gecombineerd met overgordijnen. Zo heeft u overdag met vitrage privacy, sfeervol aangeklede ramen en zonlicht in huis. Maar kunt u ’s avonds de gordijnen er overheen trekken voor meer privacy en koude isolatie. Zo bent u flexibel in lichtdoorlatendheid, aankleding en privacy.

Meer weten over vitrage?

Bent u enthousiast geworden over vitrage? En wilt u hier graag meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van de perfecte vitrage. Kom gerust langs in onze showroom in Amersfoort. Of bel of mail ons via 033-2584727 of info@vanderweckvloeren.nl.