Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?

PVC versus laminaat

Twijfelt u tussen een vloer van PVC of laminaat voor uw woning? Dat begrijpen we bij Van der Weck Vloeren maar al te goed. Deze twee vloeren lijken namelijk op het eerste gezicht behoorlijk op elkaar. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen PVC en laminaat. Beide vloeren hebben hun unieke eigenschappen. Wat deze zijn en wat precies het verschil is tussen PVC en laminaat, leggen we u graag uit.

Het verschil zit in het materiaal

Ook al lijken PVC en laminaat op elkaar, als we naar het materiaal kijken, wordt het verschil tussen de twee vloeren al snel duidelijk. PVC is vervaardigd uit polyvinylchloride. Dit is een dun, soepel en gemakkelijk te bewerken materiaal. Laminaat bestaat uit samengeperste houtvezels, bedekt met een fotografische laag die eruitziet als hout, steen of tegels en vervolgens is afgewerkt met een transparante slijtlaag. Deze vloer bestaat dus uit meerdere lagen en is doorgaans dikker.

Wanneer kiezen voor PVC?

Zoekt u een vloer die bestand is tegen krassen, vlekken en vocht? Dan is een PVC vloer echt iets voor u! Naast dat deze vloeren kras-, vlek- en vochtbestendig zijn, zijn ze ook eenvoudig te onderhouden. PVC vloeren zijn duurzame vloeren. Ze gaan jarenlang mee. Bovendien kunnen PVC vloeren ook gelijmd gelegd worden. En ze zijn bijna niet te onderscheiden van natuurlijk hout of steen!

Wanneer kiezen voor laminaat?

Laminaat is een zeer voordelige keuze. Wanneer u op zoek bent naar een betaalbare vloer voor uw woning, is een laminaatvloer wellicht de vloer voor u. Laminaat is zeer onderhoudsvriendelijk. Daarbij is het nauwelijks van echt te onderscheiden. Er zijn veel verschillende soorten laminaat beschikbaar. Van houtlook tot betonlook. Van donkere vloeren tot lichte vloeren. En zowel mat als met glans. Er is voor elk interieur dus een passende laminaatvloer te vinden.

Bekijk het assortiment van Van der Weck Vloeren

Heeft u uw keuze gemaakt? Wordt het PVC of laminaat? Bij Van der Weck Vloeren kunt u voor beide vloeren terecht. Kom gerust eens langs in onze showroom om ons uitgebreide assortiment laminaatvloeren en PVC vloeren eens van dichtbij te bekijken. Vindt u het nog lastig om zelf een keuze te maken? Dan helpen we u hier graag bij door middel van een interieuradvies op maat. Bel bij vragen of voor meer informatie naar 033-2584727 of stuur ons een e-mail via info@vanderweckvloeren.nl.