Wat is het verschil tussen parket, PVC en vinyl?

Ons grote aanbod aan vloeren

Een keuze maken welke vloer het beste past bij uw woning, is niet eenvoudig. Bij Van der Weck Vloeren hebben we een zeer groot aanbod aan prachtige vloeren, en dat is niet altijd een voordeel. Hoe kunt u immers een keuze maken? Daarom hebben we besloten u in dit blog een handje te helpen. In dit blog vergelijken we drie populaire vloersoorten: parket, PVC en vinyl.

Parket

Een parketvloer is een vloersoort die bestaat uit verschillende houten delen. De delen hebben elk een ander formaat, en kunnen ook in verschillende systemen gelegd worden. Het parket kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Zo kunt u het laten lakken, in de was zetten of oliën. Wanneer u de vloer goed verzorgt, kan hij een leven lang mee. Bij slijtage kan de vloer bovendien weer gerenoveerd worden. Ook beschadigingen kunnen tussentijds weggewerkt worden. Het grote nadeel van een parketvloer is dat het een natuurlijk product is, wat betekent dat het kan uitzetten en krimpen bij vocht. Dan ontstaan er kieren.

PVC

PVC is een afkorting voor polyvinylchloride. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk gewoon een hard stuk plastic of kunststof. De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen van dit PVC. Vergeleken met andere vloersoorten is het erg makkelijk te onderhouden. Een PVC vloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Een PVC vloer van goede kwaliteit is erg sterk. Als hij goed onderhouden wordt, gaat de vloer wel 25 jaar mee. Het grote nadeel is dat de vloer eens per jaar behandeld moet worden met een ‘polish’. Zo worden de kieren en naden gesloten.

Vinyl

Tenslotte willen we nog de vinyl vloer bespreken. Dit is een kunststof vloerbedekking die ook wel bekend staat als linoleum of marmoleum. De vloer bestaat uit een aantal lagen. De laag helemaal bovenaan is hard en slijtvast, waardoor de vinyl vloer wel 20 tot 30 jaar mee kan. Het vinyl is een zeer flexibele kunststof die zeer geschikt is om patronen op te laten drukken. Er is dus heel veel keuze uit het design. Bovendien is de vinyl vloer makkelijk te onderhouden, vochtbestendig en voelt hij relatief warm aan vergeleken met bijvoorbeeld tegels of laminaat. Het nadeel is wel dat zware meubels afdrukken op de vloer achter kunnen laten, en dat ze bij het verschuiven voor krassen kunnen zorgen. Ook raden we het af om een vinyl vloer over een bestaande vloer te laten plaatsen, omdat dit voor afdrukken kan zorgen.

Welke vloer past bij u?

Welk type vloer is het meest geschikt voor uw woning? Neem contact op met Van der Weck, en onze adviseur helpt u met het maken van een beslissing! Vul het contactformulier hier op de site in, bel 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl. Waar u ook voor kiest, bij Van der Weck Vloeren vindt u de mooiste parket, PVC en vinyl vloeren!