Het verschil tussen een linoleum en een Marmoleum vloer

Wat is het verschil tussen een linoleum en een Marmoleum vloer?

Bij Van der Weck Vloeren kunt u terecht voor pvc-vloeren, laminaatvloeren, parketvloeren, tapijt en vinyl. Wilt u dat wij een vloer leggen, maar weet u het verschil niet tussen een linoleum- of een Marmoleum vloer? Dat is simpel: Marmoleum is een vorm van linoleum. Het belangrijkste verschil is dat linoleum de verzamelnaam is van een soort vloerbedekking en Marmoleum een merknaam. Waarin verschillen de twee vloeren dan wel? Daar vertellen wij u graag over in dit blog.

De voordelen van Marmoleum vloeren

Onze Marmoleum-vloeren staan voor duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design. Linoleum is gemaakt van natuurlijke grondstoffen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Marmoleum wordt bovendien CO2-neutraal geproduceerd, waardoor het een duurzaam vloertype is. Marmoleum is ook een hygiënische vloer, omdat die vrij is van allergenen en zo de groei van bacteriën tegengaat. Marmoleum is bovendien bestand tegen water als deze correct geïnstalleerd is. Dit maakt het een zeer geschikte vloer voor bijvoorbeeld scholen, zorginstellingen en openbare gebouwen.

Toplaag Marmoleum versus linoleum vloer

De toplaag van een vloer is het belangrijkste onderdeel van de samenstelling van de vloer, omdat deze ervoor zorgt dat de vloer duurzaam en hygiënisch is. Een Marmoleum vloer is altijd voorzien van een dubbele uv-geharde toplaag. Dankzij deze toplaag is de Marmoleum vloer extra bestendig bij intensief gebruik, zoals in ziekenhuizen, kantoren en scholen. Linoleumvloeren hebben daarentegen verschillende toplagen. Zo zijn er linoleumvloeren met een toplaag die ervoor zorgt dat de vloer minder krassen krijgt en een egaal, mat uiterlijk behoudt. Er zijn ook linoleumvloeren met een toplaag met een geluidsabsorberende werking. Daarnaast maakt deze toplaag de vloer ongevoelig voor veroudering.

Duurzaamheid Marmoleum en linoleum vloer

Zowel Marmoleum als linoleumvloeren zijn een duurzame keuze. De samenstelling van linoleum bestaat voor het grootste deel uit lijnzaadolie, aangevuld met kurk, harsen, kalk, houtmeel en jute. Bij de productie van linoleum wordt gebruik gemaakt van de moderne technieken, waardoor de productie een minimale impact heeft op het milieu. Zo worden bijvoorbeeld miljoenen liters water bespaard door afvalstoffen te hergebruiken.

Meer weten?

Het grootste verschil tussen linoleum en Marmoleum vloeren zit hem vooral in de techniek en de installatie. Wilt u meer weten over de verschillende vloeren van Van der Weck Vloeren? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de site, bel 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl.