Wat is een marmoleum vloer?

Het geheim van een duurzaam natuurproduct vloer

Bij Van der Weck Vloeren kunt u terecht voor diverse soorten vloeren van topkwaliteit. Eén van die soorten vloeren is de marmoleum vloer. Een zeer fijne en mooie vloer die steeds meer mensen in hun woning laten leggen. Waaraan dankt deze vloer zijn populariteit? Hoogste tijd dus om antwoord te geven op de vraag: wat is een marmoleum vloer? U leest het antwoord hieronder.

De voordelen van Marmoleum vloeren

De marmoleum vloer staat voor duurzaamheid, hoge kwaliteit en een innovatief design. Marmoleum is gemaakt van natuurlijke grondstoffen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Marmoleum wordt bovendien CO2-neutraal geproduceerd, wat het tot een zeer duurzaam vloertype maakt. De vloer bestaat voor 97% uit natuurlijke grondstoffen, waarvan 72% hernieuwbaar is en 43% is gerecycled. Het is ook een zeer hygiënische vloer; hij is namelijk vrij van allergenen en gaat zo de groei van bacteriën tegen. Bovendien is marmoleum zeer goed bestand tegen water. Naast het gebruik van marmoleum in woningen, is deze vloer ook uitermate geschikt in onder andere scholen, zorginstellingen en openbare gebouwen.

Kenmerken van marmoleum

De bijzondere kenmerken van marmoleum hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Natuurlijk en duurzaam product: marmoleum is gemaakt van lijnzaadolie, kurk, hars en jute. Dat maakt het ijzersterk en slijtvast. Zo gaat de vloer voor vele jaren mee. De CO2-neutraal geproduceerde vloer is één van de meest duurzame vloeren in de markt. Het is een biologisch afbreekbare vloer die een minimale impact heeft op het milieu.
  • Geschikt voor diverse toepassingen: de vloer is geschikt voor woningen, maar ook voor professioneel en/of commercieel gebruik in kantoren, scholen en hotels. En vanwege zijn veelzijdigheid in kracht, hygiëne en duurzaamheid is de vloer ook geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld ziekenhuizen. De vloer is glad, eenvoudig in onderhoud, hygiënisch en geschikt voor vloerverwarming. De vloer heeft namelijk een Topshield2, uv-geharde toplaag.
  • Vloer met karakter: een vloer mag best gezien worden. Marmoleum is niet alleen verkrijgbaar in zeer veel mooie effen kleuren, maar ook in multicolor dessins of met een houtpatroon. Met de juiste ondervloer dempt deze vloer ook nog eens geluid. Wist u dat u marmoleum ook kunt leggen op de trap?

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over het (laten) leggen van een marmoleum vloer? Maak dan online een afspraak. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever direct contact? Dan kunt u ons bellen op 033-2584727 of mailen via info@vanderweckvloeren.nl.