Visgraat parketvloer, ouderwets modern

Parketvloer onverminderd populair

Aan innovatie op vloerengebied geen gebrek. Nieuwe vloersoorten komen met enige regelmaat op de markt. De ene vloer is dan een blijvertje, de andere vloer verdwijnt na een korte introductieperiode uit de schappen. Een echte ‘die-hard’ vloer die al decennialang onverminderd populair is, is de parketvloer. En dan in het bijzonder de visgraat parketvloer. Voornaamste reden: de visgraat parketvloer is robuust, ouderwets en modern in één. De visgraat parketvloer past in elke woning en elk interieur.

Wat is de visgraat parketvloer?

U kent de visgraat parketvloer ongetwijfeld al. Heeft u er even geen beeld bij? De visgraatvloer is een parketvloer die in een schuin patroon wordt gelegd. De vloer heeft hierdoor het patroon van een visgraat. Het patroon geeft de vloer een prachtige klassieke uitstraling. Visgraatvloeren zijn bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Het zorgt ervoor dat de kamer er klassiek en ruimtelijk uitziet. Visgraatvloeren brengen dan ook veel sfeer in huis. Het is een tijdloze vloer met een klassieke uitstraling waar u jarenlang van kunt genieten.

Visgraat parketvloeren, klassiek maar zeer trendy

Omdat de vloer in elke woning past, van historisch pand tot moderne nieuwbouw, is de visgraatvloeren nogal altijd een van de grote trends in vloerenland. Een visgraat parketvloer werd in vroeger tijden vooral gemaakt van afzonderlijke stukken hout, meestal eikenhout. Deze werden zorgvuldig gesneden. Daarna werden de planken stuk voor stuk geplaatst. Tegenwoordig gaat het leggen van visgraatvloeren eenvoudiger en kan de vloer van verschillende planken worden gemaakt. Er is verschil in donkere en lichte kleuren, maar ook in de lengte van de plank. Een smalle plank zorgt voor een andere uitstraling dan een brede plank.

Voordelen van een visgraat parketvloer

Een visgraat parketvloer biedt vele voordelen. Er is een zeer ruime keuze vloeren uit verschillende houtsoorten. Omdat hout een zeer sterk en robuust natuurproduct is, gaan deze vloeren zeer lang mee. Een ander groot voordeel van een parketvloer is dat het hout bij beschadiging zeer eenvoudig te herstellen of te repareren is. Zitten er bijvoorbeeld krassen of putjes in uw vloer? Laat uw visgraat parketvloer dan professioneel – en dus stofvrij – schuren en afwerken door de vakman. Na het schuren kunt u de vloer laten lakken, waxen, impregneren of oliën. Zo kunt u ook de uitstraling van uw vloer aanpassen. Na het schuren van de parketvloer oogt hij weer als nieuw!

Nieuwe vloer, of visgraat parketvloer laten schuren?<.h2>
Heeft u ook interesse in een prachtige visgraat parketvloer? Of wilt u uw bestaande parketvloer laten opknappen? Bij Van der Weck Vloeren hebben we een zeer ruim assortiment parketvloeren. Ook voor het schuren en afwerken van uw bestaande vloer kunt u bij ons terecht. Kom gerust langs voor meer informatie of een offerte.