Uw zithoek inrichten doet u zo

Het centrum van uw huis

De zithoek of woonkamer van uw huis is misschien wel het belangrijkste deel van uw woning. Dit is namelijk waar u uw gasten ontvangt, ontspant na een lange dag en simpelweg een groot deel van uw tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk om de juiste aandacht te besteden aan de keuze voor meubels en dergelijke. Lees snel verder hoe u van uw zithoek ook echt úw zithoek kunt maken.

Kies voor de geschikte bank

Het allerbelangrijkste deel van de zithoek is zonder twijfel de bank. De zithoek valt of staat met de juiste keuze hiervoor. Zorg er altijd voor dat u uw zithoek goed opmeet voordat u een bank koopt. Banken lijken in de winkel namelijk vaak kleiner dan thuis. Een goede meting voorkomt onnodige miskopen. Kijk daarnaast welke stijl bank zowel bij u als uw woonkamer past. Ook is het goed om de bank en uzelf een rustig uitzicht te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de tv, naar buiten of een open haard.

Een vloerkleed doet veel

Uw bank is meestal de eyecatcher van uw zithoek. Maar een goed gekozen vloerkleed kan daar een mooie bijdrage aan leveren. Zorg dat uw vloerkleed qua vorm, stijl en stof past bij uw bank. U kunt er ook voor kiezen om uw vloerkleed een uitbundige stijl te geven als uw bank wat eenvoudiger is. Dan maakt u van uw vloerkleed de blikvanger. Waar u ook voor kiest: zorg ervoor dat ze niet vloeken met elkaar. Een vloerkleed hoort te allen tijde van uw zithoek één mooi geheel te maken.

Verlichting maakt het af

Verlichting is zowel praktisch als decoratief te gebruiken. U wilt ten eerste natuurlijk praktisch licht. Als u uw zithoek helemaal af wilt maken, verdiept u zich in de juiste stijl en kleur lampen voor in uw woonkamer. Ook is het goed om te kijken naar lampen die opties hebben qua kleur en lichtintensiteit. Zo kunt u vooral ‘s avonds met zacht licht een fijnere en meer romantische sfeer creëren. Plaats de verlichting op de juiste plekken waar u er nooit direct inkijkt en u heeft de perfecte eenheid in uw zithoek gemaakt.

Behoefte aan inspiratie?

Heeft u behoefte gekregen aan meer inspiratie? Of wilt u verdere tips over het inrichten van uw woning? Neem gerust contact op met Van der Weck Vloeren voor professioneel advies! U bereikt ons via het contactformulier hier op de site, telefonisch via 033-2584727 of door een mail te sturen naar info@vanderweckvloeren.nl.