Traprenovatie met PVC

Pvc: uitstekend voor traprenovatie

De trap wordt nu eenmaal veel gebruikt. Mensen lopen de trap meerdere keren per dag op en af. Hierdoor krijgt dit onderdeel van een woning veel te verduren. Ook is een trap na verloop van tijd een keer toe aan renovatie. Renovatie is een stuk handiger en goedkoper dan de complete trap vervangen. Eén van de meest populaire materialen voor traprenovatie is pvc. Wilt u traprenovatie met pvc? Van der Weck Vloeren vertelt hier hoe u dat aanpakt.

De trap schoonmaken

Begin eerst met de oude trapbekleding verwijderen en het schoonmaken van de trap. Verwijder oude lijm- en verfresten. Schuur de traptreden goed glad. Zorg ervoor dat u ingesleten treden weer afvlakt met 2-componenten vulling. Voor een goede hechting smeert u de traptreden ook in met een goede primer. Gebruik een brede kwast voor de grote stukken en een smalle kwast voor de hoekjes. Werk op die manier van boven naar beneden.

Mallen maken

Plak daarna modeltape in diverse lagen langs de randen van de traptreden. Snij langs de randen van de modeltape alle overbodige stukken weg. Haal de mal weer voorzichtig los van de trap. Leg daarna een strookje pvc op een schone ondergrond om er vervolgens de mal op te plakken.

Pvc snijden

Pak een hobbymes en snij de contouren van de mal uit het pvc. Gebruik hierbij een stalen lat. Snij de vloerdelen in en breek de overtollige delen voorzichtig af voordat u de tape weer verwijdert. Haal nu de folie van de vloerdelen en plak de uitgesneden onderdelen op uw traptreden.

Trapprofielen en stootborden

Werk de traptreden nu af met een trapprofiel dat bescherming biedt.
Meet de lengte van elke trede op. Zaag het profiel af met een ijzerzaag en bevestig het aan de voorkant van elke trede. Snijd een stuk pvc op maat, zodat het overeenkomt met de lengte en hoogte van het profiel, en plak het tegen het profiel aan. Tot slot plaatst u de stootborden. Meet de lengte en hoogte van de verschillende stootborden op. Snijd de pvc-vloerdelen op maat en bevestig ze stevig met behulp van de speciale lijm.

Professionele hulp

Laat u dit allemaal liever over aan een professional? Van der Weck Vloeren helpt u graag verder met uw traprenovatie! Wilt u meer informatie? Een vrijblijvende offerte ontvangen of een deskundig advies op maat? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website. U kunt ook bellen naar 033-2584727 of ons een mail sturen via info@vanderweckvloeren.nl.