Tips voor het kiezen van gordijnen in de slaapkamer

De juiste gordijnen in de slaapkamer

De slaapkamer is uitgerekend de plek om even helemaal tot rust te komen. Die wilt u dan ook helemaal op de juiste manier ingericht hebben. De gordijnen voor de slaapkamer zijn hierbij zeker geen onbelangrijke factor. Gordijnen kunnen de sfeer in de slaapkamer maken of breken. Bovendien kunnen ze, door een verduisterende functie, ervoor zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw nachtrust. Bij Van der Weck Vloeren kunt u terecht voor een groot assortiment gordijnen. Maar hoe kiest u nu de juiste gordijnen voor uw slaapkamer? Wij geven in dit blog tips.

Verduisterende stof

Hoe donkerder de kamer, des te beter u erin zult kunnen slapen. Een donkere slaapkamer is nu eenmaal het beste voor het lichaam. Het lichaam is namelijk erg gevoelig voor licht, en een te lichte ruimte kan zorgen voor slapeloosheid. Is het donker in de kamer? Dan begint uw lichaam met het aanmaken van melatonine, het stofje dat ervoor zorgt dat u zich moe voelt. Wanneer u op zoek bent naar gordijnen voor de slaapkamer is het daarom verstandig om te kiezen voor een verduisterende stof.

Stijl en kleur die bij u past

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een stijl en een kleur die bij u en uw interieur past. Qua stijl heeft u de keuze uit verschillende stoffen. Niet iedere stof zal bij ieder interieur passen. Voor een landelijk interieur is een gordijn van natuurlijke materialen erg geschikt. Kies voor rustige kleuren. Houdt u juist van de Scandinavische stijl in uw inrichting? Dan kiest u voor gordijnen in de slaapkamer met een moderne uitstraling. Lichte pasteltinten passen perfect bij deze stijl, maar ook strakke witte gordijnen zijn erg mooi in een Scandinavisch interieur. Bij Van der Weck Vloeren vindt u een groot assortiment stijlen en kleuren gordijnen, zodat er altijd wel een match te maken is met uw interieur.

Dubbele of enkele plooi?

U staat er wellicht niet bij stil, maar een plooi kan een groot effect hebben op de uitstraling van de gordijnen in de slaapkamer. En als bijkomend voordeel: plooien dempen geluid! De geluidsgolven worden namelijk gebroken door de plooien. Dat betekent dat meer plooien zorgen voor meer demping. Voor een strakke uitstraling kunt u het beste kiezen voor een enkele plooi. Een dubbele plooi zorgt voor een klassieke look omdat het gordijn voller hangt.

De mooiste gordijnen voor de slaapkamer

Voor welke stijl u ook kiest wat betreft gordijnen voor de slaapkamer, u vindt ze bij Van der Weck Vloeren. Neem gerust eens contact met ons op! Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 033-2584727 of door een mail te sturen naar info@vanderweckvloeren.nl.