Tips voor een duurzame vloer in uw woning

Milieubewuste inrichting

Mensen kiezen steeds vaker voor milieubewuste opties in hun interieur. Ook op het gebied van vloerbedekking is duurzaamheid een belangrijke factor in de keuze voor het materiaal. Nu is de vloerbedekking wellicht niet de meest belangrijke veroorzaker van milieubelasting, toch is het belangrijk om ook met de kleine dingen rekening te houden. Daarom geeft Van der Weck Vloeren tips voor een duurzame vloerbedekking.

Lange levensduur en weinig schadelijke stoffen

Wanneer u kiest voor een duurzame vloerbedekking, is het verstandig om met twee factoren rekening te houden: de impact die het materiaal heeft op het milieu, wat betreft schadelijke stoffen, en de levensduur van de vloer. De productie en het vervoer van de vloer eist energie uit fossiele brandstoffen en het zorgt voor de uitstoot van vervuilende stoffen. Hoe groot het effect op het milieu is, is afhankelijk van het materiaal. Aantasting van het landschap, bedreiging van de natuur en bodem- en luchtvervuiling kunnen allemaal een rol spelen. Ook de manier waarop een vloer onderhouden moet worden speelt een rol. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, die met bepaalde middelen behandeld moet worden. Hoe langer een vloer meegaat, dus hoe langer de levensduur is, hoe minder vervuilende stoffen er vrijkomen tijdens de productie en het vervoer. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een vloer die lang mooi blijft.
Over het algemeen is er niet een vloersoort die het milieuvriendelijkst is. Het benutten van de levensduur is de beste optie. Let daarom op dat u de juiste vloer voor de juiste plek kiest. Ga bijvoorbeeld voor een vochtbestendige vloer in de keuken.

Tips voor duurzame vloerbekleding

We kunnen u wel enkele tips geven voor het uitkiezen van uw vloerbedekking:

  • Weet vooraf aan welke eigenschappen de vloer moet voldoen. Kies vervolgens de vloer die daarvoor het meest geschikt is.
  • Kies een vloersoort waarbij tijdens het productieproces rekening gehouden wordt met het milieu. Een voorbeeld hiervan is onze marmoleum vloer.
  • Wanneer u de vloer heeft, zorg er dan voor dat u hem goed onderhoudt. Wij geven graag tips voor het onderhoud van de vloer die u bij ons kiest.
  • Bekijk wat de mogelijkheden zijn van herstel van een beschadigde vloer voor u hem volledig laat vervangen.
  • Lever uw oude vloerbedekking in bij de milieustraat, zodat hij op de juiste manier verwerkt kan worden.

Nieuwe vloer van Van der Weck

Bij Van der Weck helpen we u graag met het vinden van een vloersoort die perfect bij al uw behoeften past. Neem hiervoor contact met ons op via het formulier hier op de site, bel 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl.