Ook een bohemian interieur? Lees onze tips!

Inspiratie en tips voor een bohemian interieur

Een bohemian interieur is helemaal van nu. Denk aan vrolijke kleuren, Oosterse invloeden en veel planten. In dit blog van Van Der Weck Vloeren vertellen wij meer over het bohemian interieur en hoe u deze stijl het beste kunt toepassen in uw woning. Lees meer!

Kleurkeuze voor een bohemian interieur

Omdat de bohemian stijl een vrij brede stijl is, kunt u uw woning zo kleurrijk aankleden als u zelf wenst. Bohemian geeft de vrijheid om diverse kleuren en patronen met elkaar te combineren, waardoor u al uw creativiteit kwijt kunt in de inrichting van uw woning. Bij een bohemian interieur worden veel Oosterse invloeden gebruikt. U kunt hierbij denken aan warme kleuren of goud in uw stoffen en materialen. Ook specerijkleuren en aardse kleuren worden veel gezien. Daar bohemian veelvuldig gebruik maakt van kleuren, kunt u het beste de basis van uw interieur zo neutraal mogelijk houden. Als u de muren in een witte of lichte kleur verft, kunt u volop uitpakken met de kleuren van uw meubilair. U kunt er ook geheel voor gaan en kiezen voor een opvallende kleur op uw muren. Denk aan donkerblauw, rood, groen of oranje.

Welke materialen kan ik het beste kiezen?

Niet alleen met kleuren kun je veelvuldig combineren binnen het bohemian interieur. Ook met materialen en texturen wordt volop gespeeld. Combineer kussens van verschillende maten en in diverse kleuren met elkaar, zodat uw bank wat meer opgevrolijkt wordt. En wat dacht u van een mooi kleed of tapijt? Ook het tapijt is kenmerkend voor de bohemian stijl. Maak de keuze voor natuurlijke materialen, zoals wol, sisal of linnen. Vaak is er in het tapijt een grafische print verwerkt. Wist u dat u uw kleed ook aan uw muur kunt hangen? Dit zorgt meteen voor een prachtige uitstraling van uw wand en kan uw interieur echt afmaken.

Welke accessoires zijn populair?

De bohemian stijl geeft u de ruimte om helemaal uit te pakken met uw accessoires. U kunt kiezen voor natuurlijke materialen en kleuren zoals goud en zilver, maar u kunt uw bohemian interieur ook een ‘urban twist’ geven. Dit kunt u doen door veelvuldig planten in uw interieur te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan hangplanten. Ook een hangmat wordt veel gezien in een bohemian interieur en is naast een plek om tot rust te komen ook nog eens een echte eyecatcher.

Wij hopen u van voldoende inspiratie en tips te hebben voorzien. Heeft u nog vragen omtrent de materiaalkeuze voor uw interieur? Neem dan gerust contact op met Van Der Weck Vloeren. Wij wensen u veel succes bij het creëren van een bohemian interieur!