Ontdek de vloertrends van dit moment!

Toe aan iets nieuws?

Bent u toe aan een nieuwe inrichting in uw woning, en denkt u erover om de vloeren te vervangen? Of bent u juist bezig met een verhuizing of laat u een heel nieuw huis bouwen? Dan is het natuurlijk goed om te weten wat de mogelijkheden voor uw vloeren zijn. Wij vertellen u graag meer over de laatste vloertrends van het moment, en hopen u hiermee te inspireren.

Een industriële look

Al een aantal jaren komt de industriële trend steeds terug. Deze trend kenmerkt zich in meubilair dat gebruik maakt van hout, ijzer en staal. Voor de vloer kunt u hierbij kiezen voor bijvoorbeeld een gietvloer. Omdat een volledig industrieel interieur al snel als kil over kan komen, raden we u wel aan om dat te breken met wat knussere inrichting zoals een stoffen bank, kleedjes en planten.

Alle kanten op met PVC

De PVC vloer blijft in populariteit stijgen. Dit materiaal is in veel verschillende stijlen verkrijgbaar, en geeft je kamer een mooie natuurlijke uitstraling. Het onderhoud is erg makkelijk en PVC is bovendien een zeer duurzaam materiaal. Wat de PVC vloer ook erg gewild maakt, is het feit dat deze vloer zeer makkelijk te combineren is met een vloerverwarming.

De duurzame opties

Koopt u een nieuwe vloer? Kies dan voor een duurzame optie. Duurzaamheid is tegenwoordig een trend die we ook in vloeren terugzien. Dat zijn dus vloeren van materialen die eerlijk gemaakt zijn, goed zijn voor het milieu en die lang mee gaan. Bovendien moet een duurzame vloer ook goed afbreekbaar zijn als het einde van de levensduur bereikt is. Elk materiaal heeft verschillende voor- en nadelen wat betreft duurzaamheid, dus het is belangrijk om hier wat onderzoek naar te doen.

Laminaat: nog altijd populair

Ook laminaat is nog altijd erg populair. We zien nu echter wel een stijl terugkomen die al even niet meer gebruikt werd: visgraat laminaat. Hierbij wordt de vloer in een visgraatmotief gelegd. Deze stijl werd vroeger veel toegepast in oude huizen met houten vloeren. Het nieuwe laminaat is echter is veel onderhoudsvriendelijker. Tegenwoordig zien we dat het visgraat laminaat vooral gebruikt wordt in moderne interieurs waar modern gecombineerd wordt met dit klassieke element. Overigens kunt u het visgraatpatroon ook toepassen met een PVC vloer.

Ontdek de trends in onze showroom

Wilt u deze verschillende vloertrends voor uzelf bekijken? Kom dan eens langs in onze showroom. Hier ziet u zelf de laatste vloertrends en geven onze specialisten graag advies over de mogelijkheden voor uw woning. Bezoek ook onze showroom voor de laatste vloertrends!