Is pvc waterbestendig?

Is pvc waterbestendig?

Pvc is ontzettend sterk, krasbestendig en niet gevoelig voor vlekken. Deze kunststof vloer is dan ook ideaal voor in huis en kan bijna overal gelegd worden. Ook in vochtige ruimtes zoals de keuken, het toilet en de badkamer. Want pvc is ook waterbestendig! In dit artikel vertelt Van der Weck Vloeren u meer over de toepassing en waterbestendigheid van pvc.

Pvc is gemaakt van waterbestendige kunststof

In tegenstelling tot normaal laminaat dat grotendeels van houtvezel is gemaakt, is pvc een kunststof. En hierdoor is hij zeer goed bestand tegen water. Spatwater van de wastafel of wanneer u uit de douche of bad stapt, is dan ook geen enkel probleem voor een pvc-vloer.

Dweilen geen probleem

Omdat pvc waterbestendig is, kunt u het rustig dweilen. Dat maakt het ook meteen een zeer hygiënische vloer, die ideaal is wanneer u kleine kinderen of huisdieren heeft. Vieze voetjes, pootjes, geknoei en andere smurrie. Even dweilen en alles is weer schoon en veilig. Zorg er alleen wel voor dat het dweilwater niet te warm is, want dan heeft u de kans dat de lijm loslaat.

Vermijd heet water

Té heet water en laminaat gaan dus niet samen. Om die reden kunt u het, ondanks dat pvc waterbestendig is, dan ook beter niet in de douche zelf leggen. Dan laat de lijm geheid los. Langs de douchebak is echter geen enkel probleem. Het warme water dat u op het pvc morst bij uit de douche stappen of na het badderen, daar is het wel tegen bestand.

Zelfde vloer over de hele verdieping

Doordat pvc waterbestendig is, is het een prima keuze voor in de badkamer, keuken en in het toilet. En ook voor in de hal waar doorgaans wat vaker moet worden schoongemaakt. Dweilen is namelijk geen enkel probleem. Dit biedt u de mogelijkheid om zowel in de woonkamer, de keuken, hal als het toilet dezelfde pvc-vloer te leggen. Het is een trend die we steeds vaker tegenkomen. Zo creëert u rust en eenheid doordat niet elke ruimte een andere vloer heeft.

Meer weten over pvc-vloeren?

Heeft u een vraag over pvc-vloeren? Kom dan langs in onze showroom! Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen en u kunt meteen onze grote collectie pvc-vloeren bekijken. Liever bellen of mailen? Dat kan ook! We zijn bereikbaar op 033-2584727 en info@vanderweckvloeren.nl.