Inbetween gordijnen zijn de sfeermakers in uw woning!

Ideale oplossing raamdecoratie

Gordijnen zijn echte sfeermakers in een woning. Net als een mooi behang of een sfeervolle kleur op de muren dragen gordijnen bij aan de uitstraling van uw woonkamer of slaapkamer. Bovendien zorgt u door het ophangen van gordijnen voor een prettige akoestiek in de kamer. Zeker als u een houten vloer, laminaatvloer of betonnen vloer heeft, nemen gordijnen een groot deel van de holle klank uit de ruimte weg. Heeft u eigenlijk niet echt gordijnen nodig, maar wil u wel een verbeterde akoestiek? Maak dan eens kennis met inbetween gordijnen, ook wel ‘inbetweens’ genoemd.

Wat zijn inbetween gordijnen?

Het antwoord op bovenstaande vraag zit uiteraard in de naam. Inbetween gordijnen zijn gordijnen die tussen vitrages (transparant) en overgordijnen in zitten. Het zijn gordijnen waar u nog net doorheen kunt kijken. In between gordijnen zijn een perfecte oplossing raamdecoratie als u vitrage wat te dun vindt, en als u de dikkere overgordijnen te zwaar vindt.

Voordelen van inbetween gordijnen

Met een inbetween gordijn bent u eigenlijk met één gordijn klaar. De wellicht moeilijke keuze voor een vitrage of een overgordijn is hiermee opgelost. Het is een gordijn dat u zelfs overdag kunt dichttrekken voor wat meer privacy of het tegenhouden van een teveel aan zonlicht, zonder dat u zich helemaal ‘buitensluit’. Ook ’s avonds doen ze hun werk: u bent niet afgesloten van de buitenwereld, maar u bent wel verlost van de ongezellig spiegelende donkere ramen. Een ander voordeel van de inbetween gordijnen is dat ze akoestiek van een holle ruimte aanzienlijk verbeteren. Ze zorgen voor een flinke demping van geluid, zoals stemmen en voetstappen.

Inbetween gordijnen, ideaal te combineren

Inbetween gordijnen kunt u ook in combinatie met overgordijnen gebruiken. Gelaagdheid in de gordijnen geeft een fijne aankleding van de ruimte. U kunt kiezen voor de combinatie van verschillende varianten gordijnen, van twee kleuren gordijnen of twee verschillende designs. Combineer bijvoorbeeld een effen, transparante inbetween gordijn met een rolgordijn dat voorzien is een grafische print of bloempatroon.

Doe inspiratie op met inbetween gordijnen

Misschien bent u al bekend met inbetween gordijnen. Dan hebben we u niets nieuws verteld. Kent u ze nog niet? Doe dan gerust eens inspiratie op met de mogelijkheden die inbetween gordijnen u bieden. U zult verrast zijn door de vele decoratiemogelijkheden die ze u bieden. En niet in de laatste plaats door de verrassend lage prijs van inbetween gordijnen. Bij Van der Weck Vloeren kunnen we u er uitgebreid over informeren over inbetween gordijnen.