Houd de zon buiten met gordijnen

De isolerende werking van gordijnen

De zomer is begonnen en dat betekent dat de temperaturen stijgen en dat het ook in huis flink warm kan worden. Warm weer buiten is uiteraard heerlijk, maar de temperatuur in ons huis houden we liever wat lager. Wilt u de hitte buiten houden? Dan is het plaatsen van goede raamdecoratie een hele verstandige stap. In dit blog vertellen wij u meer over de isolerende werking van gordijnen en de verschillende mogelijkheden op het gebied van gordijnen op maat bij Van der Weck Vloeren.

De zon tegenhouden met gordijnen

Gordijnen bieden heel veel voordelen. Ze zorgen niet alleen voor veel sfeer in huis, maar houden ook de zon tegen. In de zomer kan het behoorlijk warm worden in huis. Zeker wanneer uw ramen onbeschermd zijn en de zon heel de dag naar binnen schijnt. Heeft u een raam op het zuiden? Dan zult u de effecten van de warme zon al helemaal merken. Gelukkig kunt u met goede raamdecoratie de warmte behoorlijk goed buiten houden. Gordijnen en andere soorten raamdecoratie hebben namelijk een isolerende werking. Dit werkt zowel bij kou in de winter als warmte in de zomer. U hoeft dus uw airconditioning minder hard te zetten en dat scheelt ook nog behoorlijk wat energiekosten!

Veelzijdige raamdecoratie

Gordijnen zijn als raamdecoratie heel erg veelzijdig. Naast hun isolerende werking helpen ze ook met het verbeteren van de akoestiek in de ruimte. Ze dempen namelijk het geluid in huis. Daarnaast zorgt u direct voor een knusse sfeer in uw ruimte. Zorg ervoor dat de gordijnen qua stijl en kleur goed aansluiten bij uw interieur. Op deze manier creëert u een prachtig geheel en meer rust in huis.

Mogelijkheden op het gebied van gordijnen

Gaat u voor gordijnen in huis? Dan heeft u ontzettend veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende materialen zoals katoen, polyester en linnen. Daarnaast heeft u ook een grote keuzemogelijkheid aan verschillende kleuren en dessins. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Vraag dan gerust een van de specialisten van Van der Weck Vloeren om hulp. Wij gaan graag met u aan de slag om de perfecte raamdecoratie voor uw woning uit te zoeken.

Kom langs in onze showroom

Wilt u meer te weten komen over de verschillende voordelen van raamdecoratie? En wilt u samen op zoek gaan naar de in betweens, overgordijnen en vitrages die perfect bij uw interieur passen? Kom dan langs in onze showroom en wij gaan graag met u om de tafel zitten! Laat ons meer weten over uw wensen, zodat u uiteindelijk gordijnen kunt kopen die de warmte voor u deze zomer buiten houden.