Hoeveel snijverlies bij laminaat?

Met hoeveel snijverlies moet u rekening houden bij laminaat?

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor laminaat in huis. En dat is logisch, want tegenwoordig is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van echt steen of hout. Daarnaast is laminaat veel goedkoper en onderhoudsvriendelijker. En u kunt een laminaatvloer zelf leggen. Als u ervoor kiest om zelf uw laminaat te leggen, is het wel belangrijk dat u voldoende laminaat koopt. Houd altijd rekening met een snijverlies. Met hoeveel snijverlies u rekening moet houden bij laminaat, leest u in dit blog van Van der Weck Vloeren.

Snijverlies berekenen

Als u laminaat gaat leggen, heeft u altijd extra materiaal nodig bovenop de exacte afmetingen van het oppervlak. Dit materiaal is bedoeld om onvolkomenheden in de vorm van de ruimte, snijfouten en restjes te dekken. Maar hoe weet u hoeveel snijverlies laminaat heeft? Dat kunt u in een aantal stappen berekenen.

  • Meet de lengte en breedte van de ruimte. Vermenigvuldig deze twee metingen om het totale vloeroppervlak in vierkante meters te berekenen.
  • Over het algemeen wordt aanbevolen om 10% tot 15% extra materiaal te kopen voor snijverlies. Hiervoor geldt wel dat hoe complexer de ruimte, hoe meer snijverlies.
  • Vermenigvuldig het totale vloeroppervlak met het percentage dat u heeft gekozen voor het snijverlies. Het resultaat is het extra aantal vierkante meters laminaat dat u moet aanschaffen.

Snijverlies minimaliseren

Er zijn natuurlijk een aantal manieren waarop u het snijverlies kunt minimaliseren. Zorg voor een nauwkeurige meting van de ruimte, overweeg eventueel het gebruik van digitale meetapparatuur om correcte afmetingen te krijgen. Zorg er vervolgens voor dat u zorgvuldig te werk gaat als u het laminaat gaat snijden. Hoe beter u snijdt, des te minder snijverlies. U kunt ook overwegen om uw laminaat te laten leggen door professionals.

De legservice van Van der Weck Vloeren

Bij Van der Weck Vloeren staan we bekend om ons uitgebreide assortiment aan laminaatvloeren. Van houtlook tot steenlook, wij hebben de laminaatvloer die u zoekt. Daarbij profiteert u bij ons van een uitstekende legservice. Door middel van onze legservice kunnen wij uw laminaat volledig en perfect leggen.

Vragen? Neem contact op?

Snijverlies is een essentieel aspect van het leggen van een laminaatvloer. Wilt u hier meer over weten? Heeft u hier vragen over? Of wilt u gebruikmaken van onze legservice? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website. U kunt ook bellen naar 033-2584727 of ons een mail sturen via info@vanderweckvloeren.nl.