Hoeveel ruimte hebt u nodig voor een inloopkast?

Inloopkast? Zoveel ruimte heeft u nodig

Een ware inloopkast in huis. Wie droomt daar nu niet van? Er gaat niks boven een prachtige, ruime inloopkast waar u mooi en praktisch al uw kleding in kunt opbergen én etaleren. Ideaal voor elke modeliefhebber. Zodra u zich gaat oriënteren op inloopkasten, is er één ding ontzettend belangrijk: hoeveel ruimte hebt u nodig voor een inloopkast? Van der Weck vloeren vertelt u hier met alle plezier meer over waar u dan op moet letten.

De grootte van de inloopkast bepalen

Hoeveel plek u nodig heeft voor een inloopkast, is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kamer waar de inloopkast komt. U bepaalt de hoeveelheid ruimte voor een inloopkast aan de hand van de volgende facetten:

  • Het model: als u bijvoorbeeld een u-vormige inloopkast wilt, moet u rekening houden met de diepte van de kast én met de loopruimte. Wilt u een hoek-inloopkast? Dan hoeft u uiteraard geen rekening te houden met de loopruimte.
  • De diepte: denk goed na over hoe diep u de kast kunt maken. Als u bijvoorbeeld een hangdeel wilt in uw inloopkast, moet uw kast zeker 60 cm diep zijn. Op die manier kunt u diverse soorten kleding goed en wel ophangen. Hoeft u niet per se een hangdeel? Dan is een diepte van 30 tot 60 cm vaak al voldoende.
  • Minimale loopruimte: Wilt u een u-vormige inloopkast? Dan moet deze minimaal 70 cm breed zijn. Wilt u een hoek-inloopkast? Dan hoeft u zich hier niet druk om te maken

Inloopkasten op maat

Niet iedereen heeft nu eenmaal de ruimte voor een inloopkast. Met inloopkasten op maat kan er echter altijd wel iets gedaan worden om u altijd dat chique gevoel van een inloopkast te geven. Met een inloopkast op maat heeft u altijd een kast die perfect past bij uw ruimte, de rest van uw woning en uw persoonlijke smaak en voorkeur. Zelfs als de ruimte waarin u uw inloopkast wilt, een schuine dakwand heeft. Een inloopkast op maat past altijd! Door dit slim aan te pakken neemt een inloopkast soms nog wel minder ‘plek in beslag’ dan een gewone kast.

Kom langs in onze showroom

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van en met een inloopkast? Wilt u professioneel advies over of wat er mogelijk is binnen uw woning? Kom dan gerust langs in onze showroom! Wilt u direct meer informatie? Een vrijblijvende offerte ontvangen of een deskundig advies op maat? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website. U kunt ook bellen naar 033-2584727 of ons een mail sturen via info@vanderweckvloeren.nl.