Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Hoeveel Laminaat heb ik nodig? Zo komt u eruit

Als u een nieuwe woning gaat betrekken, dient u natuurlijk een nieuwe vloer uit te zoeken. In dat geval is de kans redelijk groot dat u uiteindelijk voor laminaat kiest. Laminaat is te vergelijken met parket. Maar in plaats van echt hout is laminaat een kunststof vloer met een houten print of een betonprint erop. Dit maakt laminaat makkelijker in onderhoud en het zorgt ervoor dat het langer meegaat. Heeft u besloten dat u zelf uw laminaatvloer gaat leggen? Dan vraagt u zichzelf waarschijnlijk af: hoeveel laminaat heb ik nodig? Van der Weck Vloeren vertelt u er hier meer over.

De hoeveelheid laminaat berekenen

Om eruit te komen hoeveel laminaat u nodig heeft voor het leggen van uw laminaat vloer, hebben we een handige rekensom voor u gemaakt. Als u deze rekensom gebruikt zult u nooit teveel of te weinig laminaat kopen. Wel zo prettig toch? De rekensom gaat zo:

De juiste hoeveelheid laminaat:
Lengte X breedte van uw ruimte + 10%

Bijvoorbeeld:
Stel dat uw ruimte 8 meter lang is en 4 meter breed. Dan wordt de berekening:

  • 8 X 4 = 32
  • 32 X 0,1 = 3,2
  • 32 + 3,2 = 35,2 m² laminaat

Als het aankomt op het berekenen van hoeveel laminaat vloer nodig is, is het verstandig om altijd 10% extra te nemen. Dit is omdat er altijd wel (kleine) stukken vloer verloren gaan bij het op maat zagen. Als u bijvoorbeeld een ruimte heeft met veel hoekjes, zoals een open haard, dan kan het zelfs voorkomen dat u nog meer nodig heeft dan een marge van 10%. In zo’n geval kan het aan te raden zijn om een extra pak aan laminaat erbij te kopen. U weet dan zeker dat u nooit tekort komt.

Groot assortiment laminaat

Bij Van der Weck Vloeren vindt u een groot assortiment aan laminaat vloeren. Of u nu op zoek bent naar een hout- of steenlook, we hebben als vloerenspecialist een grote collectie aan vloeren voor u. Een groot voordeel hierbij is dat laminaat goedkoper is dan een echte houten of stenen vloer. Daarnaast kunt u ook altijd rekenen op advies op maat. Ook als het aankomt op het bepalen van de juiste hoeveelheid laminaat voor uw woonruimte.

Meer informatie of advies?

Wilt u meer weten over laminaat en het berekenen van hoeveel laminaat u nodig heeft voor uw woonruimte? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 033-2584727 of stuur ons een mail via info@vanderweckvloeren.nl. Wij kunnen u uitstekend adviseren.