Hoeveel behang heb je nodig?

Bereken in 3 stappen hoeveel behang u nodig heeft

Wilt u de muren van uw woning behangen? Voordat u hiermee begint, is het essentieel om te berekenen hoeveel behang u precies nodig heeft. Te weinig behang kan leiden tot frustratie en vertraging, terwijl te veel behang onnodige kosten met zich meebrengt. Daarom vertelt Van der Weck Vloeren u hoe u in 3 stappen kunt berekenen hoeveel behang u nodig heeft.

Stap 1: meet de muren

Om erachter te komen hoeveel behang u nodig heeft, moet u eerst de hoogte en de breedte van elke muur die u wilt behangen opmeten. Doe dit zeer nauwkeurig. Meet van de vloer tot het plafond om de juiste hoogte te bepalen. Meet ook de totale breedte van elke muur.

Stap 2: bereken het oppervlak

Als u weet hoe hoog en breed een muur is, kunt u de oppervlakte van de muur berekenen. Dit doet u door de hoogte en de breedte van de muur met elkaar te vermenigvuldigen. Dit doet u voor alle muren die u wilt behangen. Tel vervolgens de oppervlakten van alle muren bij elkaar op om het totale oppervlak te berekenen. Houd hierbij wel rekening met de oppervlakten van ramen en deuren. Meet de hoogte en breedte van de ramen en deuren, bereken hun oppervlakten en trek deze oppervlakten af van het totale oppervlak.

Stap 3: Bereken het aantal rollen behang

Heeft u al uw behang uitgezocht? Kijk dan goed hoe lang en breed een rol van dat behang is. Door de lengte en breedte met elkaar te vermenigvuldigen, weet u welk oppervlak één rol behang dekt. Door het totale oppervlak te delen door het oppervlak dat één rol behang dekt, kunt u bepalen hoeveel rollen behang u nodig heeft om de muren van uw woning te behangen. Rond het aantal rollen altijd naar boven af. U kunt namelijk geen fractie van een rol kopen.

Het mooiste behang vindt u bij Van der Weck Vloeren

Als u nog op zoek bent naar topkwaliteit behang in de mooiste prints, dessins en kleuren, dan kunt u bij Van der Weck Vloeren uw hart ophalen. Bij ons kunt u terecht voor Masureel behang. Dit merk is al honderden jaren bezig met de ontwikkeling en productie van de mooiste interieurstoffen. Kom voor inspiratie gerust eens langs in onze showroom. Hier kunnen we u ook uitstekend adviseren. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u ook bellen naar 033-2584727, een e-mail sturen naar info@vanderweckvloeren.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier.