Hoe werkt een vouwgordijn?

Weten hoe een vouwgordijn werkt?

Vouwgordijnen zijn dankzij hun warme en luxueuze uitstraling een populaire vorm van raambekleding in de woon- en slaapkamer. Het unieke aan een vouwgordijn is dat deze vorm van raambekleding niet wordt opgerold of opgeschoven, maar opgevouwen! Wilt u meer weten over vouwgordijnen? In dit blog vertellen wij u er alles over. Van de werking tot de toepassing en de voordelen. Lees snel verder.

Wat is een vouwgordijn?

Een vouwgordijn is een vorm van raambekleding waarbij de gordijnstof horizontaal wordt op- of uitgevouwen met behulp van een koord. De vouwen worden gemaakt met behulp van baleinen. Dit zijn dunne latjes van hout, metaal of kunststof. Hierdoor ziet u bij het in of uitvouwen dat er verschillende lagen stof voor elkaar langs schuiven.

Hoe werkt een vouwgordijn?

Dit in- en uitschuiven gebeurd met behulp van een koord. In principe is de bediening van een vouwgordijn hetzelfde als bij een rolgordijn. Alleen wordt de stof dus opgevouwen in plaats van opgerold.

Voordelen van vouwgordijnen

Een voordeel bij het samenstellen van vouwgordijnen is dat u eindeloos kunt variëren in stof, transparantie en motieven. U kunt ze zelfs laten voeren waardoor ze ook nog eens een isolerende werking krijgen. Warmte of zonlicht buiten houden of toelaten, de keuze is aan u. Verder combineren ze mooi met voiles en gordijnen. Dit geeft een warme en luxueuze uitstraling. De voordelen van vouwgordijnen op een rijtje:

  • Voor elke stijl
  • Uitstekend te combineren
  • Zonwerend en isolerend

Inmeten, ophangen en advies

Wanneer u de perfecte vouwgordijnen in huis wilt halen, neemt u contact op met Van der Weck. Of u komt bij ons langs. U kunt uw vouwgordijnen naar wens laten samenstellen en wij kunnen u adviseren over de meest geschikte stofkeuze. Bijvoorbeeld wanneer u deze wilt combineren met gordijnen. Voor het perfecte eindresultaat komen we de vouwgordijnen zelf bij u inmeten. Vervolgens maken we ze voor u op maat en komen we ze bij u ophangen. Gemak dient de mens!

Neem contact op voor advies en informatie

Wilt u meer weten over vouwgordijnen, ons assortiment bekijken of een prijsopgave? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via het contactformulier en per mail via info@vanderweckvloeren.nl. En natuurlijk zijn we ook telefonisch bereikbaar. Hiervoor belt u naar 033-2584727.