Hoe werken jaloezieën?

Zo werken jaloezieën

Jaloezieën zijn inmiddels een bekend begrip binnen de interieurwereld. Niet alleen maar omdat ze in veel stijlen verkrijgbaar zijn, praktisch handig zijn en in verschillende prijsklassen te koop zijn. Jaloezieën zijn namelijk erg makkelijk te bedienen. Door aan het koord te trekken beweegt u de jaloezieën omhoog of omlaag. Vervolgens verzekert u ze op de door u gekozen hoogte. En kunt u de lamellen van de jaloezieën kantelen waarmee u meer of minder licht doorlaat. Zo regelt u eenvoudig maar effectief het licht in uw interieur. Daarnaast heeft u met de werking van jaloezieën nog meer voordelen.

Veel materialen en kleuren

Met jaloezieën kunt u uw interieur echt naar een hoger niveau tillen. Want deze raamdecoratie mag gezien worden én is zeer praktisch in werking. Jaloezieën zijn daarnaast ook in veel materialen verkrijgbaar waardoor ze in elk interieur tot hun recht kunnen komen. Wilt u dat ze passen bij een industrieel interieur? Dan gaat u gewoon voor grijs, zwart of wit. Een statement maken met uw raamdecoratie? Ga dan voor een felle kleur zoals groen of rood. Wilt u een meer landelijke uitstraling? Kies dan voor hout of een bamboe afwerking. U kunt het zo gek niet verzinnen of het is verkrijgbaar.

Regel de temperatuur in huis

Met de handige werking van jaloezieën, regelt u makkelijk de temperatuur in huis. Wilt u warm zitten in de winterdagen? Dan draait u makkelijk aan het koordje om ze te sluiten. U houdt de warmte dan lekker binnen. Dat is niet alleen fijn voor u en uw gezin, maar ook voor uw energierekening én het milieu. U hoeft namelijk minder hard te stoken om het warm te houden. Wilt u het koel houden in de zomer? Dan houdt u met jaloezieën de warmte lekker buiten in elke kamer naar wens.

Zelf regelen

Met de werking van jaloezieën draait u deze dus zelf makkelijk open en dicht. Zo regelt u eenvoudig de privacy in huis. Wilt u overdag lekker het zonnetje in huis hebben, dan laat u ze open. Wilt u ’s avonds geen pottenkijkers? Dan draait u ze gewoon dicht. Door deze werking regelt u dus niet alleen de privacy in huis, maar ook de lichtinval. Licht is een essentieel onderdeel van de algehele sfeer van uw interieur. Met jaloezieën regelt u dit deel helemaal naar wens op elk moment van de dag.

Meer weten over jaloezieën

Wilt u meer weten over jaloezieën en de werking ervan? Bent u enthousiast geworden over deze vorm van raamdecoratie? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Ze helpen u met alle plezier verder met het kiezen van uw jaloezieën. Kom gezellig langs in onze mooie showroom in Amersfoort of bel of mail ons op 033-2584727 of info@vanderweckvloeren.nl.