Hoe u op uw energierekening kunt besparen met vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder

Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Tegenwoordig wordt er eigenlijk geen nieuwe woning meer gebouwd zonder deze manier van verwarming. Dat is niet zo gek, want met vloerverwarming profiteert u van nog meer voordelen dan alleen lekker warme voeten. Zo zorgt het er ook voor dat u bespaart op uw energiekosten. Hoe dat precies in elkaar zit, leest u in dit blog van Van der Weck Vloeren.

Waarom mensen vloerverwarming nemen

Zoals gezegd wordt vloerverwarming in bijna elke nieuwe woning aangelegd. Ook kiezen veel mensen ervoor om het in hun huidige woning te laten installeren (door Van der Weck Vloeren). Vloerverwarming is het meest effectief in een goed geïsoleerde en kierdichte woning. Het kan onder verschillende vloeren gelegd worden. Wanneer u contact opneemt met Van der Weck Vloeren kunnen wij uw gehele vloer vervangen, en een mooie nieuwe vloer plaatsen. Zo gaan we onder andere aan de slag met laminaat, PVC, vinyl en vloeren met een betonlook.

Besparen op uw energierekening

Een vloerverwarming is ontzettend aangenaam, maar u kunt er ook mee op uw energierekening besparen. Tot wel 10 tot 15% zelfs! Hoe? De warmte die ontstaat door vloerverwarming wordt veel gelijkmatiger verdeeld. Wanneer u een gewone verwarming aanzet, wordt de lucht aan een kant van de woning verwarmd. Die warmte gaat langzaam naar de rest van de kamer. De warmte uit de vloer wordt zeer gelijkmatig verspreid. De gevoelstemperatuur is daardoor een stuk aangenamer, wat betekent dat u de thermostaat lager kunt zetten. Vooral bij goed geïsoleerde woningen kan het een behoorlijk verschil betekenen.

Rendement van vloerverwarming

Het grootste verschil merkt u dus als de woning geïsoleerd is. Dan haalt u namelijk het maximale rendement uit uw vloerverwarming. Maar u zult het verschil ook flink merken wanneer u de vloerverwarming als hoofdverwarming installeert. De kamertemperatuur wordt dan geregeld door de warmte die de vloer afgeeft. Dat is ongeveer 100 watt/m2. Omdat de gevoelstemperatuur aangenamer is, kunt u de thermostaat lager zetten.

Laat Van der Weck Vloeren uw vloerverwarming installeren

U hoeft niet te wachten totdat u een nieuw huis gaat bouwen om vloerverwarming te plaatsen en van de voordelen te gaan genieten! Vloerverwarming staat ook altijd hoog op de lijst van wensen wanneer er een verbouwing uitgevoerd wordt. Van der Weck Vloeren gaat graag voor u aan de slag. Neem direct contact op voor meer informatie, en ontvang een vrijblijvende offerte. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 033-2584727 of door een mail te sturen naar info@vanderweckvloeren.nl. Wij gaan graag aan de slag bij u thuis, zodat u kunt gaan besparen met vloerverwarming!