Hoe maak je rolgordijnen schoon?

Zo maakt u rolgordijnen schoon

Rolgordijnen zijn erg mooie en fijne gordijnen om in huis te hebben. Zoals met bijna alles in huis is het wel belangrijk om ze goed schoon te houden van tijd tot tijd. Omdat ze lastig schoon te maken zijn zodra ze écht heel vuil zijn, is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Het lijkt misschien een hele klus, maar met het stappenplan van Van der Weck Vloeren heeft u het zo voor elkaar.

1. Verwijder stof en vuil

Om stof en vuil te verwijderen rolt u het gordijn volledig naar beneden. Maak daarna een doekje een beetje vochtig en neem daarmee het rolgordijn af. Hiermee neemt u het ergste stof en vuil op. Zitten er geen vieze vlekken op uw rolgordijn? Dan is deze stap alleen al genoeg om uw rolgordijn schoon te krijgen. Zorg ervoor dat u bij deze stap vooral géén magnetische doek gebruikt. Zo’n doek kan namelijk de verduisterende functie van een rolgordijn beschadigen.

2. Rolgordijnen reinigen met een sopje

Pak een emmertje erbij en maak een sopje met wat lauwwarm water en mild wasmiddel. Gebruik voor uw rolgordijnen zeker geen agressief reinigingsmiddel. Gebruik een zachte doek of een spons om de vlekken één voor één te behandelen met het sopje. Zorg ervoor dat u niet te lang op één plek blijft boenen. Hiermee beschadigt u namelijk het materiaal. Is uw rolgordijn zwaar vervuild? Dan kunt u deze het beste van de buis afrollen en dan schoonmaken.

3. Rolgordijnen afdrogen

Het is belangrijk dat een rolgordijn niet te lang vochtig blijft. Neem uw rolgordijnen daarom na het schoonmaken af met een droge en schone doek. Dit neemt het vocht snel op en daardoor zal uw rolgordijn mooier en sneller droog worden.

4. Rolgordijnen uithangen

Tot slot is het belangrijk dat u uw rolgordijn laat drogen in de lucht. Hang uw rolgordijn pas weer op als deze volledig droog is. Op die manier houdt u uw rolgordijnen mooi en schoon en zo zorgt u ervoor dat ze lang meegaan en mooi blijven.

Meer informatie of advies?

Wilt u meer weten over het schoonmaken van rolgordijnen? Wilt u andere tips op het gebied van interieur? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 033-2584727 of stuur ons een mail via info@vanderweckvloeren.nl. Wij kunnen u uitstekend adviseren.