Hoe maak je horren schoon?

Zo maak je horren schoon

Zodra het lekker warm weer is in de zomer, is het natuurlijk heerlijk om lekker de ramen en deuren op te zetten, om je huis door te laten waaien. In die situatie kunnen horren een hele fijne toevoeging zijn aan uw woning. Horren zorgen er nu eenmaal voor dat er wel frisse lucht naar binnen komt, maar dat insecten en pollen buiten blijven. Alhoewel je het misschien niet meteen ziet, kan er een boel vuil blijven kleven aan horren. Goed schoonmaken is dan ook belangrijk. Maar hoe maak je horren schoon? Van der Weck vloeren vertelt er hier meer over.

Horren schoonmaken in 5 stappen

Door het regelmatig openzetten van deuren en ramen, blijven er veel insecten, pollen en andere viezigheden aan uw horren plakken. Het is dan ook aan te raden om uw horren eens in de zoveel tijd goed te reinigen. Het lijkt vaak een hele klus, maar gelukkig valt dit in de praktijk uiteindelijk reuze mee. Het schoonmaken van horren doen we aan de hand van 5 stappen.

Stappenplan

  • Stap 1: zorg ervoor dat alle ramen en deuren waar u horren voor heeft zitten goed open staan.
  • Stap 2: bij een plisséhor of een rolhor verwijdert u eerst stof en vuil uit de randen en het stuk waar de hor over of langs schuift. Dat kunt u voorzichtig doen met de stofzuiger, maar u kunt het ook doen met een doekje en wat lauw water.
  • Stap 3: Nu gaan we verder met de hor zelf. Er zijn verschillende manieren om vuil uit een hor te verwijderen. U kunt gaan voor de stofzuiger, maar gebruik dan wel een speciaal opzetstuk met een borstel. Daarnaast is het belangrijk om de zuigkracht erg laag te zetten. U wilt uw hor uiteraard niet beschadigen. Beweeg de stofzuiger bij het schoonmaken van boven naar beneden om al het vuil goed op te zuigen. Heeft u inzethorren voor uw ramen? Dan kunt u deze eenvoudig verwijderen om ze vervolgens onder de douche of in bad schoon te maken. Gebruik de douchekop om uw horren met lauw water schoon te spoelen en doe er een zacht doekje over om ze weer te drogen.
  • Stap 4: Merkt u dat uw horren nog steeds plakken en niet fijn aanvoelen? Neem dan een vochtige, zachte borstel en ga er rustig mee over de hor heen en weer. Pas hierbij goed op dat u niet teveel druk erop zet. Daarnaast is het essentieel dat u geen schoonmaakmiddel of zeep gebruikt. Dat is namelijk moeilijk van de hor te verwijderen en het kan het gaas zelfs verkleuren of beschadigen.
  • Stap 5: Laat tot slot alles goed drogen voordat u de ramen en deuren weer sluit.

Meer weten?

Meer weten over horren en hoe u deze goed onderhoudt? Neem dan gerust contact op met Van der Weck vloeren. Bent u op zoek naar mooie horren voor uw woning en bent u benieuwd naar ons assortiment? Bezoek onze showroom! Bel naar 033-2584727 of stuur ons een e-mail via info@vanderweckvloeren.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.