Hoe lang gaat een vinyl vloer mee?

Zo lang gaat een vinyl vloer mee

Vinyl vloeren zijn al sinds jaar en dag enorm populair. Dat is dan ook zeker niet zonder reden. Ze zijn nu eenmaal betaalbaar, modern, duurzaam en erg onderhoudsvriendelijk. Als u bijvoorbeeld net een nieuwe woning heeft gekocht waar u een nieuwe vloer voor nodig heeft of uw oude vloer simpelweg aan vervanging toe is, kan het zijn dat de optie voor een vinyl vloer al in u opgekomen is. De vraag ‘Hoe lang gaat een vinyl vloer mee’ is dan een logische vraag om uzelf te stellen. Daar gaat Van der Weck vloeren in dit artikel dan ook wat dieper op in.

Levensduur van een vinyl vloer

Een vinyl vloer gaat ongeveer 10 tot 20 jaar mee. Dit geldt echter wel voor een vinyl vloer van goede kwaliteit. Daarnaast is het ook belangrijk dat een vinyl vloer op een goede manier wordt geïnstalleerd. Zo dient een vinyl vloer te worden gelegd op een egale ondergrond met eventueel een goede kwaliteit ondervloer. Daarnaast is goed onderhoud ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vinyl vloer lang meegaat. Om er zeker van te zijn dat uw vinyl vloer lang meegaat, let u dan ook op een aantal zaken.

Goede kwaliteit

Wat is dan precies een goede kwaliteit vinyl vloer? Vinyl vloeren van goede kwaliteit hebben een dikte van ongeveer 2.0 tot 3.0 mm. Vinyl vloeren van deze dikte zorgen namelijk voor een solide en betrouwbare basis, waardoor ze extra lang meegaan en u er optimaal en lang van kunt genieten. Er zijn ook goedkope vinyl vloeren te koop met een dikte van 1.0 tot 1.5 mm. Deze vloeren zijn misschien leuk als tijdelijke vloerbedekking voor bijvoorbeeld een tijdelijke woonruimte. Ze slijten echter bijzonder snel door hun dunne slijtlaag. Deze slijtlaag beschermt de vinyl vloer tegen krassen en vlekken. Deze dunne vinyl vloeren gaan dan ook vaak maar een paar jaar mee.

Goed onderhoud

Naast de kwaliteit is ook het juiste onderhoud belangrijk voor de levensduur van een vinyl vloer. Gelukkig kost dat niet al te veel moeite. Naast regelmatig stofzuigen kunt u het beste gewone allesreiniger voor uw vinyl vloer gebruiken. Dure schoonmaakmiddelen zijn zeker niet nodig voor een vinyl vloer. Gebruik bij het schoonmaken vooral niet een te natte mop. Hardnekkige vlekken in de vloer? Gebruik dan een sponsje om extra goed te kunnen boenen. Tot slot is het ook verstandig om viltjes onder uw meubels te gebruiken om krassen te voorkomen.

Meer weten?

Meer weten over vinyl vloeren? Bent u op zoek naar een vinyl vloer en wilt u er eentje door professionals laten leggen? Dan bent u bij Van der Weck Vloeren aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment vloeren waar u ongetwijfeld vindt wat u zoekt. Bent u benieuwd naar ons assortiment? Bezoek onze showroom! Heeft u vragen? Bel naar 033-2584727 of stuur ons een e-mail via info@vanderweckvloeren.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.