Hoe lang gaat een PVC vloer mee?

De levensduur van een PVC vloer

PVC vloeren zijn al jarenlang mateloos populair. En dat is niet zo vreemd natuurlijk. Want een PVC vloer brengt heel veel voordelen met zich mee. Zo is PVC verkrijgbaar in alle soorten en maten, waardoor de vloer volledig naar uw eigen stijl en smaak aan te passen is. Ook is deze vloer makkelijk in onderhoud en kan hij wel tegen een stootje. Een echte allemansvriend dus, deze vloer. Daarnaast staat PVC erom bekend dat het echt jarenlang mee kan gaan en dus een zeer duurzame optie is. Maar hoe lang gaat een PVC vloer precies mee? En wanneer is de vloer echt aan vervanging toe? Wij vertellen u er graag meer over in dit blog.

Hoe lang gaat een vloer gemiddeld mee?

Vloeren worden intensief gebruikt en zijn daardoor na een aantal jaar aan vervanging toe. Het verschilt per vloersoort na hoeveel jaar dit gemiddeld is. Ter vergelijking zetten wij de levensduur van een aantal vloeren op een rij:

  • Laminaat: 6 tot 15 jaar
  • Tapijt: ca. 10 jaar
  • PVC: tot 30 jaar

Zoals u ziet, gaat een PVC vloer zeer lang mee in vergelijking tot andere soorten vloerbekleding. Hoe dat komt leest u hieronder.

De 3 lagen van PVC

Er zijn veel verschillende soorten PVC. Ze zijn te krijgen in alle kleuren en stijlen. En u kunt kiezen voor stroken, tegels of click PVC. Maar iedere PVC vloer is opgebouwd uit dezelfde 3 lagen. Deze lagen zorgen voor stabiliteit, stevigheid en duurzaamheid.

  1. De rug: deze laag zorgt voor stabiliteit en wordt versterkt met glasvlies
  2. De filmlaag: deze laag bepaalt de kleur en het ontwerp van de vloer
  3. De toplaag: deze laag dient ter bescherming

Wanneer een PVC vloer vervangen?

Na verloop van tijd kunnen er gebruikssporen te zien zijn op uw PVC vloer, zoals krassen, vlekken of verkleuringen. Toch is PVC zo robuust dat de vloer zelden echt versleten is. Veel mensen vervangen een PVC vloer dan ook niet omdat de vloer kapot is. De meeste mensen kiezen een nieuwe PVC vloer wanneer ze op de oude vloer zijn uitgekeken. Of ze vervangen de vloer na een verhuizing, omdat de stijl van de vloer niet past bij het meubilair.

Nieuwe PVC vloer

Wilt u een duurzame vloer die tot wel 30 jaar meegaat? Of bent u uitgekeken op de stijl of kleur van uw oude PVC vloer? Laat dan een nieuwe PVC vloer leggen. In de winkel van Van der Weck Vloeren vindt u een uitgebreid aanbod. Wilt u advies of meer informatie over PVC vloeren? Dan kunt u contact opnemen via 033-2584727 of via info@vanderweckvloeren.nl.