Hoe kiest u de juiste ondervloer?

De basis van uw vloer

Heeft u net een nieuwe vloer aangeschaft of gaat u er een kopen? Dan is een ondervloer ook erg belangrijk. De juiste ondervloer zorgt er niet alleen voor dat de vloer goed blijft liggen, maar ook dat het aangenaam aanvoelt. Veel mensen denken dat je deze hoort te kiezen op basis van het soort laminaat of parket dat u koopt. Niets is minder waar: een ondervloer is gerelateerd aan de ondergrond. Maar hoe kiest u nou de juiste ondervloer voor uw woning? In deze blog helpen we u graag met de keuze voor een juiste ondervloer.

Voor elke vloer is het belangrijk om rekening te houden met een goede ondervloer. Dit is immers de basis voor uw nieuwe vloer. Kijk daarom goed naar de ondergrond. Dus richt u niet alleen op het type van nieuwe vloer, maar ook op de ruimte waarin u uw nieuwe vloer wilt plaatsen. Denk daarbij aan de bagane grond of verdiepingsvloer. Gaat het om een vloer in een appartement? Houdt dan ook rekening met geluidsoverlast.

Voorkom vocht in uw nieuwe vloer

Gaat u een vloer leggen op de begane grond? Dan is de kans op optrekkend vocht groot. Plaats daarom eerst folie voordat u de ondervloer gaat plaatsen. Een vochtwerende ondervloer is zeker aan te raden bij laminaat. Zo voorkomt u dat er vocht in uw laminaatvloer trekt. Heeft u een basisvloer van hout? Dan hoeft de ondervloer niet vochtwerend te zijn.

Kies voor geluidsdemping

Heeft u onderburen? Dan is een juiste ondervloer met geluidsdemping geen slecht idee. Dit zorgt ervoor dat u het geluid van het lopen over de vloer dempt. In een appartement is dit zelfs verplicht. Geluidsdemping binnen uw woning kan ook uw eigen keuze zijn. Het is bijvoorbeeld ook erg storend wanneer het tikken van een hak van een schoen hoorbaar is. Dus wilt u het geluid in uw huis aangenaam maken voor uzelf en uw buren? Maak dan het verschil met een juiste ondervloer.

De juiste ondervloer bij vloerverwarming/-verkoeling

Een goede ondervloer is zeer belangrijk als u vloerverwarming heeft. Houd daarbij rekening met de dikte van ondervloer. Hoe dunner de ondervloer, des te sneller u iets merkt van de verwarming of verkoeling. Ook het type materiaal is van belang. De ene is meer geschikt voor een woning en de ander meer voor een appartement.

Schakel een expert in voor de juiste ondervloer

Wenst u een ondervloer die geschikt is voor de basisvloer van uw woning of appartement? Dan kunt u vast wel wat hulp gebruiken. Schakel een expert in bij Van der Weck Vloeren door te bellen naar 033-2584727 of stuur een e-mail naar info@vanderweckvloeren.nl. Wij adviseren u graag tijdens het kiezen van de juiste ondervloer.