Hoe kies je de meest geschikte raamdecoratie kiezen

Eindeloze mogelijkheden

Plissés, duettes, multishades, rolgordijnen, jaloezieën, horren en schutters: wie had gedacht dat er zoveel keuze was in raamdecoratie? De opties gaan maar door! Als u momenteel bouwt of renoveert, is dit een beslissing die u binnenkort zult moeten nemen. Daarom dachten we bij Van Der Weck Vloeren dat het nuttig zou zijn om u te informeren wat u moet overwegen en andere handige tips, zodat u de juiste beslissing kunt nemen. Lees snel verder!

Bepaal uw budget

Uw budget kan al veel opties openen of uitsluiten. In sommige gevallen hoeft uw budget echter niet in de weg te zitten. Heeft u bijvoorbeeld een leuk idee voor uw raamdecoratie, maar is dit een te dure optie voor uw budget? Dan denken we bij Van Der Weck Vloeren graag mee over een goedkopere uitvoering of meer betaalbare materialen om uw wens toch te kunnen vervullen. Neem gerust eens contact met ons op!

Bepaal uw stijl

Sommige raamdecoraties passen beter bij bepaalde interieurstijlen dan andere. Bedenk welke look u wilt creëren en onderzoek welke raamdecoratie het beste bij die stijl past. De stijl kan ook bepalend zijn voor de soort, het materiaal en de kleur van uw raamdecoratie. Zo wordt het kiezen al een stuk eenvoudiger!

Zorg voor het juiste kleurenschema

Neem de tijd om kleurpatronen en voorbeeldjes aan te vragen, zodat u kunt zien hoe de raamdecoratie er in uw huis uitziet. Als u hele witte muren heeft, kan een warmwitte raamdecoratie er gelig uitzien. Maar ook als u warmwitte muren heeft en een spierwitte stof voor uw ramen wilt hangen, zult u zien dat deze er blauwachtig uit kunnen zien. Texturen en patronen zijn allesbepalend, dus vraag ons gerust om een paar voorbeelden!

Beslis over de details

Als u eenmaal weet voor welke optie u wilt gaan, is het tijd om alle kleinere beslissingen te nemen die een grote impact kunnen hebben. Hiermee bedoelen we de details zoals: het ophangsysteem, de bedieningselementen en de kleur van de rails en eventuele handgrepen. Het onderzoek dat u heeft gedaan naar uw interieurstijl helpt u bij het nemen van deze beslissingen. Lukt het niet helemaal? Dan bieden wij u graag zelf opties aan waaruit u makkelijker een keuze kunt maken. Neem contact op met Van Der Weck Vloeren voor meer informatie.

Van Der Weck Vloeren is uw specialist

Wij bieden maatwerk raamdecoratie die geheel bij uw woning én uw budget passen. Neem vandaag nog contact op met Van Der Weck Vloeren, zodat wij u snel van dienst kunnen zijn. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 033-2584727 of door een mail te sturen naar info@vanderweckvloeren.nl.