Hoe kies ik de juiste laminaatvloer? Wij geven tips!

Laminaat, een populaire en stijlvolle vloer

Laminaat is als vloer zeer populair en dat begrijpen wij bij Van Der Weck Vloeren maar al te goed. De vloeren zijn makkelijk schoon te maken, betaalbaar en aanzienlijk vooruit gegaan in de kwaliteit. Qua uiterlijk lijkt een laminaatvloer steeds meer op een echte houten vloer. Denkt u aan het aanschaffen van een laminaatvloer, dan is de keuze enorm. Er zijn vele kleuren en diverse afwerkingen om uit te kiezen. Voor iedereen is er wel een ideale laminaatvloer te vinden, maar dit maakt de keuze niet makkelijker. Hoe kunt u de juiste laminaatvloer voor uw woning kiezen? U leest het in dit blog.

Uitstraling van het laminaat

Bij de keuze voor laminaat, kijkt men doorgaans eerst naar de uitstraling hiervan. Zo is het houtpatroon van laminaat gedrukt en zijn er diverse patronen en kleuren om uit te kiezen. De kleurkeuze bepaalt het gevoel en de sfeer in uw ruimte. Zo laat een donkere kleur uw ruimte kleiner en sfeervoller ogen. Een lichtere kleur zorgt ervoor dat uw ruimte groter lijkt. Het is dan ook aan te raden om rekening te houden met de verschillende soorten kleuren en het feit dat u uw ruimte straks vol met meubels heeft staan. Wenst u een laminaat met structuur? Of juist een gladde laminaatsoort? Neem dit ook mee in de keuze voor uw nieuwe laminaat.

Gebruik van de laminaatvloer

Ook het gebruik van de laminaatvloer is een factor om rekening mee te houden. Wordt de vloer straks intensief gebruikt? Kies dan voor een hoge gebruiksklasse van bijvoorbeeld 31 of hoger. Zo weet u zeker dat het laminaat in een optimale staat blijft. Goed om te weten, is dat tegenwoordig de kwaliteit van laminaat dusdanig verbeterd is, dat vele soorten laminaat ook in de badkamer of andere vochtige ruimtes kunnen worden gelegd.

Dikte van het laminaat

Eveneens van belang is het om na te denken over de dikte van het laminaat. Hierbij dient u rekening te houden met het gebruik van uw vloer. In een woonkamer of keuken wordt de vloer doorgaans intensief gebruikt. Het is dan ook verstandig te kiezen voor een vloer met een dikte tussen de 8 en 10 mm. Voor andere ruimtes kunt u voor 7 mm gaan, mits u een goede vlakke ondergrond heeft.

Budget voor uw laminaat

Als laatste speelt uw budget een belangrijke rol bij uw keuze. U krijgt altijd waarvoor u betaalt. Kiest u voor een goede laminaatvloer, dan blijft deze jarenlang mooi en heeft u een duurzame investering voor de langere termijn gedaan. Wenst u meer advies omtrent de keuze voor uw nieuwe laminaat? De specialisten van Van Der Weck Vloeren staan voor u klaar. Neem contact met ons op voor een gedegen advies en kies uw nieuwe laminaatvloer!