Hoe dik is laminaat?

Een overzicht van verschillende laminaatdiktes

Bent u op zoek naar nieuw laminaat voor uw woning? Dat is een prima keuze, want laminaat is duurzaam, veelzijdig en vooral ook zeer betaalbaar. Als u laminaat wilt leggen, is het wel raadzaam om rekening te houden met de dikte van het laminaat. In dit blog geven we u een overzicht van de verschillende diktes van laminaat die er zijn, zodat u kunt bepalen welke dikte het beste voor u is.

Diverse diktes van laminaat

De dikte van laminaat wordt gemeten en weergegeven in millimeters (mm). Doorgaans varieert de dikte van laminaat tussen de 6 mm en 12 mm, maar er zijn ook soorten laminaat die dunner of dikker zijn. Het is belangrijk om te weten dat de dikte van het laminaat van invloed kan zijn op hoe lang het laminaat meegaat, het installatiegemak en ook hoe dik uw vloer uiteindelijk wordt na plaatsing.

Dun laminaat

Laminaat met een dikte van 6 mm wordt meestal beschouwd als dun laminaat. Dit type laminaat is licht van gewicht en is geschikt voor bijvoorbeeld slaapkamers. Daar wordt meestal niet veel gelopen. Dun laminaat is wat gevoeliger voor slijtage en is minder geluidsdempend dan het dikkere laminaat.

8 mm laminaat

Laminaat met een dikte van 8 mm wordt het meest gekozen voor gebruik in een woning. Dit type laminaat gaat lang mee en is geschikt voor de meeste ruimtes in huis. Dus ook woonkamers en gangen. Laminaat van 8 mm biedt uiteraard meer geluidsdemping dan het dunnere laminaat.

Meer stevigheid en geluidsdemping

Zoekt u meer stevigheid en geluidsdemping? Dan kunt u de aanschaf van laminaat met een dikte van 10 mm of 12 mm overwegen. Dit dikkere laminaat is ideaal voor ruimtes waarin veel gelopen wordt, zoals gangen en keukens. Het biedt ook een betere geluidsdemping, waardoor dit laminaat een goede keuze is voor gebruik in appartementen of woningen met meerdere woonlagen.

Ondervloer en plaatsing

Naast de dikte van het laminaat is het ook belangrijk dat u rekening houdt met het leggen van een ondervloer. Deze draagt altijd bij aan de geluidsdemping en de levensduur van het laminaat. Daarnaast kunt u kiezen voor plaatsing van het laminaat voor kliklaminaat of gelijmd laminaat. Wij informeren u graag over de verschillen tussen de beide soorten en wat voor uw situatie het meest geschikt is.

Kom kijken in onze showroom

Wilt u meer weten over welke dikte laminaat voor u het meest geschikt is? Kom dan gerust langs in onze showroom! Wilt u direct meer informatie, een vrijblijvende offerte ontvangen of een deskundig advies op maat? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website. U kunt ook bellen naar 033-2584727 of ons een mail sturen via info@vanderweckvloeren.nl.