Hoe dik is een PVC vloer?

De dikte van een PVC vloer

PVC vloeren zijn vandaag de dag ontzettend populair. Dat is volkomen te begrijpen, want PVC vloeren zijn niet van echte houten planken of natuursteen te onderscheiden, zijn erg onderhoudsvriendelijk en zijn relatief goedkoop. Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe PVC vloer, komen met dezelfde vraag bij ons. Namelijk hoe dik een PVC vloer is. Daar is geen simpel antwoord op te geven, omdat PVC vloeren in verschillende diktes en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Van der Weck Vloeren vertelt u graag meer over hoe dik is een PVC vloer? Lees snel verder.

Dikte verlijmd PVC en klik PVC

Hoe dik is een PVC vloer? Over het algemeen geldt voor een verlijmde PVC vloer dat deze 2 tot 3 mm dik is. Hoe dik de vloer precies is, hangt natuurlijk af van het merk. Hoe dik is een PVC vloer als deze van klik PVC is? Dan is de dikte van de PVC vloer 4,5 tot 7,5 mm. Ook hierbij geldt dat de exacte dikte van de PVC vloer afhangt van het merk.

Dikte slijtlaag

Een PVC vloer is een samengesteld product. Dat houdt in dat de vloer uit meerdere lagen is opgebouwd. De bovenste laag is de slijtlaag, ook wel de toplaag van de vloer genoemd. De dikte van de slijtlaag varieert van 0,2 tot 0,7 mm. De meeste PVC vloeren hebben een slijtlaag met een dikte van 0,4 tot 0,55 mm. Een PVC vloer met een slijtlaag dikte binnen deze marge is namelijk uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Welke dikte is het beste?

Het is niet altijd nodig om een PVC vloer te hebben met een heel dikke toplaag. Hoe dik een PVC vloer het beste kan zijn, hangt af van hoe intensief de vloer gebruikt wordt en waar de vloer gebruikt wordt. Wilt u bijvoorbeeld een PVC vloer in de slaapkamer laten leggen? Dan is een PVC vloer met een toplaag van 0,3 mm ook geschikt. Bent u op zoek naar een PVC vloer voor uw woonkamer? Dan kunt u beter voor een wat dikkere PVC vloer kiezen, zoals een PVC vloer met een slijtlaag dikte van 0,55 mm.

PVC vloer kopen bij Van der Weck Vloeren

Nu u weet hoe dik uw PVC vloer moet zijn, kunt u een geschikte PVC vloer uitzoeken. En dat doet u natuurlijk bij Van Der Weck Vloeren. Breng een bezoekje aan onze showroom en wij helpen u een mooie vloer van het prachtige materiaal PVC te vinden. Tussen al onze PVC vloer ligt ongetwijfeld ook uw ideale vloer!

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe dik is een PVC vloer? Of heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 033-2584727 stuur ons een mail via info@vanderweckvloeren.nl.