Gordijnen aanschaffen? Let hierop!

Waar moet ik op letten als ik nieuwe gordijnen koop?

U kijkt uit naar nieuwe gordijnen, maar de keuze is gigantisch. Voor welk soort gordijnen wilt u gaan? Welke kleur kiest u? En heeft u het liefst gordijnen met of zonder patroon? Van der Weck Vloeren begrijpt u volkomen. Op internet kunt u immers vele gordijnen vinden, in allerlei soorten en maten. Maar waar moet u nu precies op letten bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen? Lees dit blog en kom erachter!

Stem uw gordijnen af op uw huis

De combinatie van uw gordijnen met de rest van uw woning kan net even voor een extra sparkle in huis zorgen. Stem daarom uw gordijnen af op de rest van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld een mooie donkere laminaatvloer? Kies dan voor een warme donkerrode tint gordijnen. Zorg ook dat de gordijnen bij de rest van uw meubilair passen.

Kiest u voor een gordijn met een motief?

Indien u voor gordijnen met een motief kiest, doet u er verstandig aan te kijken welk motief het beste bij uw huis past. Kiest u voor een klein motief? Houd er dan rekening mee dat wanneer dit motief meerdere malen terugkomt, de uitstraling van uw gordijnen drukker wordt. Wilt u liever een groot motief op uw gordijnen? Zorg dan dat dit motief niet de achtergrondkleur op uw gordijnen overschaduwd. Ga voor gordijnen met extra stof.

Kies de juiste afmeting voor uw gordijnen

Heeft u hoge kamers of juist lage kamers? Kies bij hogere kamers voor gordijnen met een extra plooi. Meet van tevoren de hoogte van de gordijnstang tot aan de vloer op en doe hetzelfde met de breedte. Zo weet u zeker dat uw gordijnen straks de juiste afmetingen zullen hebben.

Gordijnen krimpen met 3%

Ja, het is echt waar. Gordijnen krimpen met wel 3%. Houd hier rekening mee bij het wassen. Nog beter is het om uw gordijnen te laten reinigen door een chemisch reinigingsbedrijf. Houd bij de aanschaf van uw gordijnen dus ook rekening met het feit dat uw gordijnen ietwat zullen gaan krimpen.

Houd rekening met de luchtvochtigheid

Wanneer u gordijnen aanschaft, is het altijd slim om rekening te houden met de luchtvochtigheid. Wol en linnen reageren hier namelijk sterk op. Zorg bij deze stoffen voor een ruime zoom. Laat ook uw gordijnen verlengen met 5 cm. Zo weet u zeker dat uw gordijnen altijd zullen passen. Ook bij ongelijke vloeren zeker geen verkeerde tip!

Vraag ons om advies over uw gordijnen

Hopelijk hebben wij u kunnen helpen met deze tips en uw keuze voor uw nieuwe gordijnen een stuk makkelijker gemaakt. Heeft u meer advies nodig omtrent de juiste gordijnen voor u? Praat in onze winkel dan eens met onze professionele adviseurs!