Een stijlvolle industriële woning? Lees hier hoe!

Het industriële interieur

De industriële woning is helemaal van nu. Ruige materialen, een betonnen vloer, stalen leidingen en robuust meubilair zijn enkele kenmerken van deze stoere woonstijl. Hoe creëert u een industriële woning die geheel bij u past? En hoe voorkomt u een te koele uitstraling en zorgt u ervoor dat uw woning niet te landelijk of lieflijk wordt? In dit blog ontdekt u hoe u een stijlvolle industriële woning creëert en voorzien wij u van handige tips en weetjes.

Uw eigen industriële stijl ontdekken

Om uw eigen industriële stijl te ontdekken, raden wij u aan om al dan niet met een interieurstyliste een moodboard te ontwerpen. Verzamel plaatjes op internet van stijlvolle elementen die u geweldig vindt en zie hoe u langzaamaan meer ideeën voor uw industriële woning krijgt.

Het recept voor uw industriële interieur

De industriële stijl heeft vele kenmerken en is zowel gedurfd als authentiek. Binnen deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van constructiedetails en ruwe elementen. Vintage & modern worden veelvuldig met elkaar gecombineerd en vele stoere elementen komen terug. Denk hierbij aan staal, beton, baksteen, leer, hout en ruwe stoffen. Het meubilair is robuust en eenvoudig. Zo ziet u in het industriële interieur vaak oude fabriekslampen terugkomen. Er wordt gebruik gemaakt van sobere kleuren, zoals wit, lichtgrijs, grijs en zwart. Ideaal in combinatie met houten of stalen elementen. Wenst u echter meer sfeer in uw interieur? Schilder een wand in uw woning in een opvallende warme kleur, zoals donkerblauw, donkergroen of bordeauxrood. U kunt uiteraard ook voor accessoires in meer opvallende kleuren kiezen.

Industriële meubels en accessoires

Om een authentiek industrieel interieur te creëren, kunt u uit vele elementen kiezen. Wat dacht u van een bank of bed van pallets, metalen stoelen (schoolstoelen), een mooi Perzisch tapijt of oude filmposters? Kies voor oude fabriekslampen boven uw betonnen eettafel, een legergroene locker als kast of versier uw wand met metalen letters. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uw gewenste industriële interieur

Uiteraard bent u vrij uw industriële woning geheel naar eigen wens vorm te geven, zodat u een woning creëert die bij u past. Heeft u behoefte aan meer inspiratie? Of bent u benieuwd wat Van Der Weck Vloeren u te bieden heeft voor uw industriële interieur? Schroom dan niet om ons te bezoeken of contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wij helpen u graag bij de keuze voor uw gewenste industriële interieur.