Een retro woonstijl creëren? Wij geven u inspiratie!

Inspiratie voor een retro woonstijl

Alles van vroeger komt terug en zo wint ook de retro woonstijl weer aan populariteit.
Deze woonstijl kenmerkt zich door vrolijke elementen. Denk aan warme kleuren, grafische prints en ronde vormen. Door vintage items met nieuwe producten te combineren, geeft u uw woning een unieke en persoonlijke uitstraling. Van Der Weck Vloeren vertelt u graag hoe u de retro woonstijl op een mooie manier in uw woning kunt toepassen. Lees snel verder en laat u inspireren!

Retro materialen

Binnen de retro woonstijl speelt hout een zeer belangrijke rol. Met name de warme houtsoorten. De structuur van het hout mag zichtbaar zijn en ook houten latten kenmerken de retro woonstijl. Vaak wordt bij zitmeubilair het houten frame gecombineerd met een stoffen zitting. Denk bijvoorbeeld aan ribstof. Tevens worden leer, kunststof, rotan en keramiek veel gezien in de retro woonstijl.

Retro kleuren

Wanneer u echte retro kleuren in uw woning wilt toepassen, heeft u de keuze uit diverse kleurpaletten. Mosterdgeel en oranje creëren een ultiem retro gevoel. Dit komt veel voor in combinatie met mosgroen. Wanneer u deze elementen combineert met donker hout en gouden items toevoegt, krijgt uw woning een elegante retrolook.

Retro vloeren

Wilt u een algehele retro woonstijl creëren, dan mogen de vloeren uiteraard niet worden vergeten. Zo kunt u de keuze maken voor een vintage vloer. Verweerd hout roept namelijk direct een gevoel van nostalgie op. Echter, niet alle vintage vloeren zijn van hout. Ook andere materialen of steensoorten die oud aandoen, zorgen voor een retro effect. U kunt ook kiezen voor een meer authentieke vloer. Denk aan een eikenhouten vloer in visgraat. Dit was destijds al zeer populair en is ook nu weer in veel retro interieurs terug te zien. PVC kan eveneens dienen als retro vloer. Kies dan wel voor PVC vloeren die opgebouwd zijn uit kleine tegels, waaruit duidelijk een retro-patroon spreekt. Ga voor een donkerbruine, oranje of gele kleur of bedenk zelf een mooie variant!

Kom langs in onze showroom!

Bent u ook enthousiast over de retro woonstijl? En wilt u graag vrijblijvend advies ontvangen of meer inspiratie opdoen? Breng dan een bezoek aan de showroom van Van Der Weck vloeren. Wij staan graag voor u klaar om u te laten zien hoe u de ideale retro woonstijl creëert!