Een landelijk interieur creëren? Ontdek deze tijdloze woonstijl!

Wooninspiratie voor een landelijk interieur

Kunt u wel wat inspiratie voor een landelijk interieur gebruiken? Een landelijk interieur is tijdloos. Of u deze stijl nu in uw woonkamer, slaapkamer of badkamer wenst terug te laten komen, alles is mogelijk. In dit blog van Van Der Weck Vloeren vertellen wij u hoe u uw ideale landelijke interieur creëert. Lees verder en doe inspiratie op!

Hoe geef ik mijn woonkamer een landelijk interieur?

Wat kenmerkt precies een landelijk interieur? Denk aan zachte en natuurlijke kleuren, zoals bruin, beige, grijs, wit en crème. Indien u deze kleuren combineert, heeft dit een stralend effect op uw ruimte. Kies voor een bank in een wat zachtere kleur. Kies echter niet voor een hele lichte kleur, omdat vuil hier goed op te zien is. Bedek de bank met een kleed dat lichter is dan de bank zelf. Ook een dierenvacht op de grond is kenmerkend voor een landelijk interieur. Alles op elkaar afstemmen kan wellicht lastig zijn, maar tegenwoordig heeft u zelfs de mogelijkheid om een hele woonkamer te kopen.

De juiste accessoires

Door uw woning met de juiste accessoires aan te kleden, voegt u extra sfeer aan de gewenste ruimte toe. Zet kaarsjes, bloemetjes of decoratieve vazen op een bijzettafeltje en decoreer uw muur met een gave vintage klok. Creëer ook een aparte hoek waar u lekker tot rust kunt komen na een lange werkdag.

Verleng de landelijke stijl in uw woning

Wordt u ook enthousiast van een landelijk interieur? Door de landelijke stijl in uw woning te verlengen, creëert u een oase van rust. Zo kunt u bijvoorbeeld zorgen voor veel lichtinval. Dit doet u door ramen te plaatsen tussen twee verschillende ruimtes. U kunt er ook voor kiezen de eetkamer in de stijl van uw woonkamer te verlengen. Hier kunt u een grote, houten eetkamertafel neerzetten bij wat fijnere eetkamerstoelen. Zwarte stoelen doen het vaak goed. Ook een leren of stoffen eetkamerbank is kenmerkend voor een landelijk interieur. Gegarandeerd lang tafelplezier voor u en uw vrienden/familie.

Landelijke vloeren

Ook heel mooi bij een landelijk interieur zijn landelijke vloeren. Denk aan vloeren van hout, zoals laminaat vloeren. Ook vinylvloeren en PVC vloeren worden veel gezien in een landelijk interieur. Ga voor een vloer die licht van kleur is. Ook mooi is een landelijke trap. Denk hierbij aan een trap waarbij hout met staal gecombineerd wordt. Dit maakt uw woning geheel af en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Bezoek onze showroom!

U heeft zojuist kunnen lezen hoe u een landelijk interieur creëert. Heeft u behoefte aan meer inspiratie of gedegen advies? Kom dan eens langs bij de showroom van Van Der Weck Vloeren. Wij helpen u graag bij het kiezen van juist die elementen die uw landelijk interieur compleet maken. Wij hopen u gauw te zien!