Dit zijn de beste vloeren voor een appartement

Geluiddempende vloeren in een appartement

Wanneer u gaat verhuizen naar een appartement, is het belangrijk om enigszins rekening te houden met de mensen die in uw gebouw wonen. Dat doet u onder andere door een vloer te leggen die geluiddempend is. Hiermee zult u uw benedenburen zeker een plezier doen. Bij Van der Weck Vloeren kunt u terecht voor verschillende soorten vloeren die geluiddempend werken. In dit blog vertellen we er meer over.

1. Tapijt

Het komt hoogstwaarschijnlijk niet als een verrassing: de tapijtvloer is de meest geluiddempende vloer. Hierdoor is het perfect voor appartementen. Maar dat is niet het enige voordeel van tapijt. Het voelt ook nog eens erg prettig aan aan uw voeten, en is lekker warm. Toch is het niet de meest gekozen optie. Het wordt door veel mensen namelijk nogal eens gezien als ouderwets, en het is niet de meest makkelijk schoon te maken vloersoort. Maar bij Van der Weck Vloeren vindt u de mooiste tapijtvloeren die het zeker weten de moeite waard maken!

2. Linoleum

De een na meest geluiddempende vloersoort, is linoleum. Dit is een vloer die gemaakt is van natuurlijke materialen: vlas, olie en jute. Linoleum is een zeer duurzaam materiaal, dat bovendien ook nog eens uitermate geschikt is voor mensen die last hebben van astma. Bij Van der Weck kunt u terecht voor marmoleum. Dit valt onder het kopje linoleumvloer. Lijnzaadolie wordt gebruikt als hoofdingrediënt bij het maken van deze vloer. De nadelen van linoleum en marmoleum vloeren, is dat het niet goed tegen vocht en schoonmaakmiddelen kan.

3. Vinyl

Ook de vinylvloer hoort zeker thuis in het lijstje met geluiddempende vloeren die zeer geschikt zijn voor appartementen. Bovendien is vinyl altijd een relatief voordelige optie. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van het vinyl wanneer u bij verschillende aanbieders kijkt. Bij Van der Weck kiest u altijd voor een vinyl vloer van topkwaliteit. Echter moet u wel goed opletten dat de toplaag van vinyl zachter is dan bijvoorbeeld linoleum. Hierdoor kan het met scherpe objecten sneller aangetast worden.

4. PVC

PVC sluit ons lijstje af. Door de geluiddempende eigenschappen mag PVC zeker een stille vloer worden genoemd. Bovendien is het in heel veel verschillende stijlen te krijgen, van hout tot natuursteen dat bijna niet van echt te onderscheiden is. De PVC vloer is eenvoudig schoon te maken, en kan goed gecombineerd worden met een vloerverwarming, ook op een bovenverdieping. PVC vloeren zijn bovendien zeer duurzaam. Het grootste nadeel is dat PVC over het algemeen iets prijziger is dan andere vloersoorten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de meest geschikte vloer voor uw appartement? Of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan direct contact op met Van der Weck Vloeren. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 033-2584727 of door een mail te sturen naar info@vanderweckvloeren.nl. Wij gaan graag aan de slag met het leggen van een geluiddempende vloer in uw appartement.