Deze vloersoorten zorgen voor warmte in de winter

De warmste vloersoorten

Hoewel we door het coronavirus al een hele tijd de deur niet meer uit mogen, is de ‘officiële’ tijd van het binnen zitten nu wel echt aangebroken. Heerlijk met een dekentje en een kop warme chocomel op de bank. Ook in uw interieur bent u wellicht begonnen met het warm inrichten van uw woning. Vloeren spelen een grote rol in de warmte van een kamer. Van der Weck Vloeren vertelt er in dit blog meer over.

Met stip op 1: tapijt

Met stip op nummer één op het gebied van warme vloeren staat natuurlijk tapijt. Met een lekker knusse tapijtvloer zult u niet snel koude voeten krijgen. De tapijtvloer is helemaal terug van weggeweest. Lange tijd was hij zo goed als verdwenen uit veel woningen, en was hij hoogstens nog eens terug te zien in een slaapkamer. Maar tegenwoordig wordt er ook in woonkamers weer steeds meer gekozen voor tapijt.

Stijlvol hout

Een mooie donkere houtvloer zorgt voor een prachtige klassieke uitstraling in uw woning. Maar ook voor een heel warme uitstraling. Met houten vloeren kunt u verschillende kanten op. Zo heeft u de keuze uit veel houtsoorten. Ook qua kleur is er veel afwisseling. Daarbij geldt wel, hoe donkerder, hoe warmer de uitstraling. Maar een heel donkere vloer staat niet in elke ruimte mooi. U kunt de vloer op verschillende manieren af laten werken, bijvoorbeeld klassiek glanzend of stoer mat.

Combineren met vloerverwarming

Wilt u de warme uitstraling van een houtvloer, maar dan eenvoudiger te onderhouden? Dan kiest u voor een pvc-vloer. Die is in een zeer natuurlijk ogende houtlook te krijgen. Ook die geeft de kamer een warme uitstraling. En als bijkomend voordeel houdt u ook uw voeten warm. Een pvc-vloer is namelijk heel goed te combineren met een vloerverwarming.

Vrijblijvende offerte van Van der Weck

Bij Van der Weck Vloeren kunt u terecht voor een prachtige, warme tapijt, hout of pvc-vloer. Maar we hebben ook een groot aanbod aan andere vloersoorten. Ook komen we graag bij u vloerverwarming aanleggen. Voor meer informatie, persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte, neemt u contact met ons op. Bel 033-2584727 of stuur een mail naar info@vanderweckvloeren.nl. U kunt ook het contactformulier hier op de site invullen. Wij helpen u graag verder met uw nieuwe vloer!