De voordelen van vloerverwarming

Twijfel over vloerverwarming?

U kent vast wel iemand die in huis geniet van het gemak en comfort van een vloerverwarming. Lijkt het u wel wat om een vloerverwarming aan te schaffen, maar heeft u zo nog uw twijfels? Wij zetten de voordelen van vloerverwarming voor u op een rijtje, zodat u ze mee kunt nemen in uw overweging. Er zijn immers veel meer voordelen voor vloerverwarming dan uitsluitend lekker warme voeten tijdens de winter!

Gelijkmatige warmteverdeling

In tegenstelling tot een standaard verwarming zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in een vertrek. Deze warmte komt immers niet slechts uit een gedeelte van de kamer, namelijk de radiator, maar uit de gehele vloer. Zo heeft u geen last van warme en koude delen in de kamer.

Besparen op energiekosten

Door gebruik te maken van een vloerverwarming bespaart u op uw energiekosten. Een vloerverwarming verbruikt gemiddeld 20% minder energie dan radiatoren. Dit komt omdat de ketel geen hoge temperatuur hoeft te leveren. Door de gelijkmatige warmteverdeling kunt u bovendien de thermostaat zo’n 2ºC lager zetten.

Beter leefklimaat

Vloerverwarming zorgt er ook voor dat u een beter leefklimaat in uw woning creëert. Dat komt omdat de vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte. Hierdoor wordt stof minder verspreid door uw woning. Dat is ook zeer gunstig wanneer u last heeft van allergieën. Bovendien wordt de luchtvochtigheid hierdoor verbeterd.

Meteen laten isoleren

Wanneer u een vloerverwarming wilt laten installeren, moet de gehele vloer verwijderd worden. Dit klinkt wellicht als een nadeel, maar u kunt er een positieve draai aan geven. Laat uw vloer meteen goed isoleren! Zo slaat u twee vliegen in één klap. In combinatie met een vloerisolatie verhoogt u het wooncomfort nog meer.

Waarde van de woning verhogen

Vloerverwarming is een ware trend, en het mag tegenwoordig bijna niet meer ontbreken in een nieuwbouwwoning. Mocht u daarom in de toekomst uw huis willen verkopen, dan zal een vloerverwarming de waarde van uw woning flink verhogen. Wanneer u ook gebruik maakt van onze tip om meteen uw vloer te isoleren, zult u de waarde zelfs nog meer verhogen.

Kies ook voor vloerverwarming!

Zoals u heeft kunnen lezen heeft vloerverwarming flink wat voordelen! Hebben deze voordelen u overtuigd om ook vloerverwarming te nemen? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden voor uw woning te bespreken. Zo zit u er in een mum van tijd knus bij, en geniet u zelf van de voordelen van vloerverwarming!