De juiste vloer kiezen? Wij geven tips!

De juiste vloer voor uw woning

Hoe kunt u het beste de juiste vloer kiezen voor uw woning? Per ruimte kan dit namelijk verschillen. Als uw huis uit meerdere verdiepingen bestaat, kunt u iedere verdieping van een andere vloer voorzien. Of kies voor iedere ruimte een andere vloer. Gaat u liever voor een geheel? Ook dat is mogelijk. Maar waar moet u op letten bij de keuze voor een vloer? Van Der Weck Vloeren vertelt u graag meer!

In welke ruimte wenst u de vloer?

Allereerst is het goed te bedenken of u dezelfde vloer in uw gehele woning wenst of voor iedere ruimte een andere vloer wilt kiezen. Voor elke ruimte zijn er weer andere eisen aan een vloer. Zo dient een vloer in de badkamer en het toilet vochtbestendig te zijn, omdat deze anders beschadigt. Voor de slaapkamer is tapijt een veelgekozen vloerbedekking vanwege de warmte en zachtheid. In de woonkamer is tapijt wellicht weer minder praktisch in verband met vlekken. Kortom, houd rekening met de eisen die uw ruimtes aan de vloer stellen.

Denk na over de kleur en vorm van de vloer

De kleur van uw vloer en het motief hiervan kunnen de uitstraling van uw interieur bepalen. Heeft u een kleine ruimte? Ga dan niet voor een druk motief, omdat uw ruimte dan kleiner lijkt. Maak in plaats hiervan de keuze voor een lichte kleur vloer. Deze vloer weerkaatst tevens het licht van buiten, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Is uw woonkamer groter? Dan kan een donkere kleur vloer uw ruimte mooi ophalen. Denk aan een warme houten vloer, die uw woonkamer veel sfeer en warmte geeft. Verf uw muren dan wel in een lichte kleur, zodat het geen donker geheel wordt.

Denk na over de materiaalkeuze

Ook belangrijk om rekening mee te houden is het materiaal van de vloer. Gaat u voor duurzaam materiaal of wilt u een materiaalsoort welke snel schoon te maken is en weinig onderhoud behoeft? Indien u kleine kinderen of huisdieren heeft, is een vloerbedekking van tapijt allerminst geschikt. Ook het type verwarming dat u in uw woning heeft, is handig om mee te nemen in uw vloerkeuze. Als u vloerverwarming heeft, behoeft u een andere soort vloer dan wanneer u een open haard heeft. Houd ook rekening met de vloerisolatie in uw woning en het type ondervloer dat u heeft. Een geluiddempende vloer is bijvoorbeeld echt een must in een appartement.

Voor welke vloer gaat u? Wij helpen u graag!

Heeft u dit artikel gelezen en bent u benieuwd welke vloer het beste bij uw woning of ruimtes past? Van Der Weck Vloeren helpt u graag verder met een gedegen advies. Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op!